Tartă cu brânză şi căpşuni

Ai mai mult timp la dispoziţie pentru a pregăti cina de Dragobete? Alege să pregăteşti un tort cu căpşuni. Nu e deloc greu de preparat şi e gata într-o oră şi jumătate.
Ingrediente
Pentru blat
200 g biscuiţi digestivi
150 g unt moale
Pentru umplutură
2 ceşti lapte praf
2 linguriţe unt
250 ml apă clocotită
200 g zahăr
250 ml lapte
1 praf de sare
4 ouă
200 g smântână
300 g ricotta
coajă de lămâie
Pentru glazură
1 borcan de gem de căpşuni
2 plicuri gelatină
Preparare
Zdrobeşti biscuiţii şi-i amesteci bine cu untul. Pui amestecul într-o tavă rotundă,cu fund detaşabil,îl întinzi uniform,îl presezi şi-l dai la frigider. Între timp,mixezi laptele praf cu untul,apa şi cu zahărul. Adaugi restul ingredientelor pentru umplutură şi le amesteci bine. Torni compoziţia peste blat şi laşi tava în cuptorul preîncălzit 40-50 minute. După coacere,laşi la răcit şi pregăteşti glazura. Treci gemul prin blender dacă vrei o glazură mai fină,fără bucăţi de fructe,apoi îl amesteci cu gealtina,respectând instrucţiunile de pe plic. Întinzi glazura şi dai la frigider minimum două ore.