Tipuri de unt mai puţin cunoscute

1 78223 original jpg jpeg

Untul, care unul dintre cele mai versatile produse lactate, nu este folosit numai la masa de dimineaţă, ci este utilizat şi la gătit. În plus, untul este produsul lactat consumat de foarte mulţi oameni deoarece este o alternativă sănătoasă la margarină.

În orice formă s-ar găsi, untul este folosit şi savurat. Dar cât de multe ştii despre unt în afară de faptul că este un produs lactat? Ştiai că există mai multe tipuri de unt? Mai exact, sunt 9 feluri de unt, şi anume:

Unt bătut

Untul bătut este unul dintre cele mai folosite, este mai dens, are mai puţine calorii şi o textură mai light. Untul bătut nu este recomandat pentru copt sau gătit.

Unt cultivat

Untul cultivat este unul fabricat din smântână care este fermentată cu bacterii active. Având un gust distinctiv, uşor gustos, untul cultivat este o alegere excelentă de condiment pentru mâncare.

Unt cremos dulce

Untul cremos dulce sau unt necultivat este cel obţinut din smântână proaspătă pasteurizată, adică cremoasă, care nu a fost deloc îngălbenită. Untul cremos dulce este o alegere excelentă pentru coacere.

Unt cremos brut

Acesta este unul dintre cele mai apreciate tipuri de unt. Untul cremos brut se face din smântână nepasteurizată proaspătă.

Unt ghee

Unul dintre cele mai comune tipuri de unt, ghee, este cunoscut ca ”unt clarifiat”, ideal pentru prăjituri şi prăjirea alimentelor. Ghee este untul care este încălzit pentru a se evapora conţinutul de apă şi celelalte componente.

Unt cu conţinut scăzut de grăsime

Acest tip de unt este folosit mai mult pentru întins pe pâine. El are un adaos de aer şi apă şi este cu aproape 25% mai scăzut în calorii decât untul obişnuit.

Unt sărat

Untul sărat tradiţional, obţinut prin arderea smântânii pasteurizate, se numeşte unt turnat. El are un ingredient în plus, şi anume sarea. În plus, datorită compoziţiei cremoasă poate fi consumat simplu, întins pe pâine.  

Untul aromat

Un alt tip interesant de unt este untul aromat. Ştiai că poţi să-ţi faci propriul unt aromat? Doar adaugă oricare dintre aromele preferate, cum sunt usturoiul, ierburile şi condimentele şi untul aromat este gata!

Unt combinat

După cum sugerează şi numele, untul amestecat este un amestec de unt obişnuit şi ulei (de obicei, canola). Untul amestecat este un tip de unt interesant, uşor de întins imediat ce l-ai scos din frigider, menţinându-şi în acelaşi timp gustul său de unt.



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg