Tort cu afine, frişcă şi pişcoturi

Pişcoturile se pot servi la o ceașcă de ceai sau cafea, dar se potrivesc de minune în tiramisu sau deserturi cu fructe precum acest tort cu afine.

image

Îți lasă gura apă ceea ce ai văzut în fotografia de mai sus? Încearcă această reţetă pentru a face un tort extraordinar. Este rapid, poate fi făcut cu o zi sau două înainte de a primi oaspeţi, urmând să-l decorezi înainte de servire. De asemenea, este un desert potrivit pentru copii. Îl poţi prepara sau orna împreună cu aceştia, pentru că are ingrediente simple şi nu necesită mulţi paşi.

Afinele congelate sunt o opțiune excelentă atunci când fructele de pădure proaspete nu sunt în sezon. Textura lor se schimbă ușor pe măsură ce se dezgheaţă, dar fructele de pădure congelate sunt perfecte pentru smoothie-uri, parfaituri, creme. Când cumperi fructe congelate, verifică ingredientele pentru a te asigura că nu există zahăr adăugat. De asemenea, poţi păstra afine la congelator, pentru a le avea la îndemână. Sunt perfecte pentru frânarea îmbătrânirii, îmbunătăţirea memoriei și menţinerea sănătății inimii                             

Ingredientele necesare pentru tortul de afine şi pişcoturi

Pentru blat: 

6 ouă  

150 g zahăr 

200 g făină 

50 g unt 

1 plic praf de copt 

Pentru cremă: 

400 ml frişcă lichidă 

1 lingură zahăr pudră 

250 g mascarpone 

100 g zahăr tos 

100 g afine 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu pişcoturi

Pentru decor: 

200 g pişcoturi 

50 g afine 

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, apoi untul topit şi făina combinată cu praf de copt. Pui aluatul într-o tavă rotundă, tapetată şi-l dai la copt.

Pentru cremă, baţi frişca şi zahărul pudră, apoi mixezi mascarpone cu zahărul tos, urmând să omogenizezi cele două compoziţii. La final, înglobezi afinele, cu mişcări uşoare. După răcirea blatului, îl tai în trei, pe lungime.

Vezi şi: Tortul cu zmeură şi mascarpone, cel mai delicios cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Acţionează ca o vrajă a iubirii!

Aşezi prima felie de blat pe un platou şi o acoperi cu o treime din cremă. Nivelezi, aşezi a doua felie, întinzi un al doilea strat de cremă şi ultima felie de blat. Cu restul de cremă acoperi tot tortul. Îmbraci lateralele cu pişcoturi şi ornezi cu afine. 

FOTO: Shutterstock



Recente

ramai confortabila ramai eleganta tendinte obligatorii in materie de incaltaminte de iarna pentru femei jpg
femeie eleganta sarbatori craciun 17597 jpg
Supa cu afumatura  Sursa foto shutterstock 1780012733 jpg
Rulada gem de caise  Sursa foto shutterstock 2076683032 jpg
CLICKPENTRUFEMEI amanda vick ohWf6YuzOQk unsplash jpg
Peste pe pat de varza  Sursa foto shutterstock 2363702885 jpg
Armonizarea facială cum îți poți îmbunătăți trăsăturile într un mod natural și echilibrat jpg
7e1f67ad18e7a1162149c30d2c7eab02 png
Imagine1 png
Rulada cu gem de fructe de padure  Sursa foto shutterstock 1744930400 jpg
femeie care se da cu parfum jpg
young woman with christmas present by christmas tree (1) jpg
trucuri pentru machiajul ochilor rezistent jpg
Varza a la Cluj  Sursa foto shutterstock 506811040 jpg
craciunite 1 jpg
portrait santa claus having christmas drink jpg
Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg