Tort cu afine, frişcă şi pişcoturi

Pişcoturile se pot servi la o ceașcă de ceai sau cafea, dar se potrivesc de minune în tiramisu sau deserturi cu fructe precum acest tort cu afine.

image

Îți lasă gura apă ceea ce ai văzut în fotografia de mai sus? Încearcă această reţetă pentru a face un tort extraordinar. Este rapid, poate fi făcut cu o zi sau două înainte de a primi oaspeţi, urmând să-l decorezi înainte de servire. De asemenea, este un desert potrivit pentru copii. Îl poţi prepara sau orna împreună cu aceştia, pentru că are ingrediente simple şi nu necesită mulţi paşi.

Afinele congelate sunt o opțiune excelentă atunci când fructele de pădure proaspete nu sunt în sezon. Textura lor se schimbă ușor pe măsură ce se dezgheaţă, dar fructele de pădure congelate sunt perfecte pentru smoothie-uri, parfaituri, creme. Când cumperi fructe congelate, verifică ingredientele pentru a te asigura că nu există zahăr adăugat. De asemenea, poţi păstra afine la congelator, pentru a le avea la îndemână. Sunt perfecte pentru frânarea îmbătrânirii, îmbunătăţirea memoriei și menţinerea sănătății inimii                             

Ingredientele necesare pentru tortul de afine şi pişcoturi

Pentru blat: 

6 ouă  

150 g zahăr 

200 g făină 

50 g unt 

1 plic praf de copt 

Pentru cremă: 

400 ml frişcă lichidă 

1 lingură zahăr pudră 

250 g mascarpone 

100 g zahăr tos 

100 g afine 

Te-ar mai putea interesa: Prăjitură cu pişcoturi

Pentru decor: 

200 g pişcoturi 

50 g afine 

Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, pe rând, apoi untul topit şi făina combinată cu praf de copt. Pui aluatul într-o tavă rotundă, tapetată şi-l dai la copt.

Pentru cremă, baţi frişca şi zahărul pudră, apoi mixezi mascarpone cu zahărul tos, urmând să omogenizezi cele două compoziţii. La final, înglobezi afinele, cu mişcări uşoare. După răcirea blatului, îl tai în trei, pe lungime.

Vezi şi: Tortul cu zmeură şi mascarpone, cel mai delicios cadou de Ziua Îndrăgostiţilor. Acţionează ca o vrajă a iubirii!

Aşezi prima felie de blat pe un platou şi o acoperi cu o treime din cremă. Nivelezi, aşezi a doua felie, întinzi un al doilea strat de cremă şi ultima felie de blat. Cu restul de cremă acoperi tot tortul. Îmbraci lateralele cu pişcoturi şi ornezi cu afine. 

FOTO: Shutterstock