Tort cu blat de orez
Un tort inedit, dar care-ţi va plăcea de la prima degustare. Este cea mai bună combinaţie între blat crocant şi cremă fină.
Ai nevoie de
Pentru blat
150 g orez expandat
250 g ciocolată neagră
300 g lapte condensat
Pentru cremă
1 l smântână pentru frişcă
2 pahare zahăr pudră
1 plic întăritor de frişcă
1 kiwi, feliat
bucăţele ananas
Cum se prepară tortul cu blat de orez
Topeşti, pe baie de aburi, ciocolata făcută bucăţele şi amestecată cu laptele condensat. Omogenizezi , dai deoparte şi laşi la răcorit, apoi încorporezi orezul.Îmbraci cu folie de plastic o formă de tort cu pereţi detaşabi şi torni blatul, păstrezi puţin amestec pentru decor, apoi nivelezi torni amestecul răcorit în ea, păstrând puţină compoziţie pentru decor. Dai blatul la frigider, 30 de minute.
Pentru cremă, mixezi smântâna rece şi, după 3-5 minute, pui zahărul pudră. Baţi în continuare şi verifici consistenţa compoziţiei. Când s-a întărit, adaugi şi întăritorul de frişcă. Întinzi crema peste blat şi dai totul la rece peste noapte sau cel puţin 5 ore. Decorezi cu felii de kiwi, bucăţele de ananas şi cu grămăjoarele de orez expandat păstrate.