Tort cu cremă de brânză

Gata într-o oră şi jumătate, tortul cu brânză şi ciocolată este ideal pentru zilele festive, mai ales când mai ai de pregătit şi alte preparate care-ţi iau mult timp.
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
6 linguri zahăr
1 lămâie
6 linguri făină
1 plic praf de copt
Pentru crema de brânză
½ kg brânză de vaci
250 g zahăr
1 lămâie
2 plicuri gelatină
½ kg frişcă
Pentru crema de ciocolată
3 ou
200 g zahăr
100 ml lapte
300 g ciocolată neagră menaj
½ pachet de unt
1 fiolă esenţă de rom
Pentru sirop
250 ml apă
200 g zahăr
1 fiolă esenţă rom
Pentru decor
200 g alune
100 g ciocolată
Preparare
Baţi albuşurile spumă şi adaugi zahărul în ploaie. Freci gălbenuşurile cu zeama şi coaja de lămâie,apoi încorporezi cu făina şi praful de copt. Tapetezi o formă de tort,torni compoziţia şi o dai la cuptor 20 de minute,apoi o laşi la răcit.
Freci brânza de vaci cu zahărul,zeama şi coaja de lămâie. Pregăteşti gelatina potrivit indicaţiilor de pe pachet. Baţi frişca şi o amesteci cu brânza şi cu gelatina.
Pentru crema de ciocolată,amesteci ouăle cu zahărul şi cu laptele pe baie de aburi. Când s-a topit zahărul,adaugi ciocolata rasă şi esenţa de rom. După două,trei minute,stingi focul. Când s-a răcit,pui untul bătut.
Pentru însiroparea blatului,fierbi apa cu zahărul şi cu esenţa de rom până se leagă siropul,după care-l dai la răcit.
Tai blatul pe jumătate. Partea de jos o pui înapoi în tavă,o însiropezi şi o acoperi cu jumătate din crema de brânză,apoi cu toată cantitatea de cremă de ciocolată. Acoperi totul cu cealaltă jumătate de blat,însiropezi,păstrând puţin sirop pentru ornarea tortului,şi întinzi peste el restul de cremă albă. Laşi tortul la frigider minimum 3 ore. Înainte de servire,îndepărtezi forma şi ornezi cu alune măcinate,cu ciocolată rasă şi cu siropul rămas.