Tort cu cremă de cacao, o reţetă delicioasă
Cine ar putea refuza o felie din acest tort cu cacao?
Ai nevoie de
6 ouă120 g zahăr150 g făină1 plic de zahăr vanilat
Pentru cremă
300 g zahăr
50 g cacao
400 g unt
200 ml apă
Pentru decor
2 portocale, feliate
zahăr pudră
frunze de mentă
Cum se prepară tortul cu cremă de cacao
Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, zahărul vanilat şi continui să mixezi până când se întăreşte albuşul. Separat, mixezi gălbenuşul, adaugi albuşul, apoi, amestecând uşor, încorporezi făina. Torni totul într-o tavă rotundă, tapetată şi dai la copt aproximativ o oră. După răcirea blatului, îl tai în două şi pregăteşti crema.
Pentru cremă, amesteci pe foc mic zahărul cu apa până la topirea zahărului şi formarea unui sirop. Adaugi cacaua şi omogenizezi compoziţia. Tai untul în bucăţi pe care le adaugi pe rând, frecând continuu. Foloseşti crema imediat, pentru a nu risca să se întărească. Pe prima foaie de blat întinzi în strat uniform de cremă, lăsând puţină deoparte. Cu crema păstrată acoperi marginile tortului, pe care aşezi feliile de portocale. La final, pudrezi cu zahăr şi decorezi cu mentă.