Tort cu cremă de nes. Cum se prepară în 3 paşi simpli

tort cu cremă de nes jpeg

În zilele de sărbătoare, tortul e la mare căutare. Iată cum să prepari un desert delicios, pas cu pas: tort cu cremă de nes.

Ca să prepari cu tort cu cremă de nes ai nevoie de

Pentru blat:• 7 ouă • 7 linguri zahăr • 7 linguri făină • 3 linguri cacao • 1 praf de sare

Pentru umplutură:• 500 ml frişcă lichidă • 1 lingură zahăr • 1 fiolă esenţă de vanilie • 4 portocale

Pentru cremă:• 200 g unt moale • 200 g zahăr pudră • 100 ml frişcă lichidă rece • 2 linguri nes • 2 linguri esenţă de rom • 2 linguri cacao • 100 g alune mărunţite

Pentru ornat:• ciocolată neagră • 1 linguriţă cacao,opţional

Pasul 1

Pentru a prepara blatul acestui tort cu cremă de nes, baţi albuşurile spumă,pui praful de sare,zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Adaugi gălbenuşurile,unul câte unul,cacaua şi baţi. Presari făina şi o încorporezi,de jos în sus. Tapetezi o formă de tort,torni compoziţia şi dai la cuptor 20-30 de minute. Scoţi blatul,îl laşi să se răcească şi îl tai în trei felii. Baţi frişca împreună cu esenţa de vanilie şi zahărul. Cureţi portocalele de coajă. Pe trei dintre ele le feliezi şi le tai bucăţele,pe a patra o storci,şi cu zeama însiropezi feliile de blat. Combini frişca şi portocalele,apoi laşi la frigider o jumătate de oră.

29d178a7f96b6393e53ac8168b4e0168 jpg jpeg

Pasul 2 ca să prepari un tort cu cremă de nes

Însiropezi prima felie,o ungi cu jumătate din cantitatea de frişcă,o aşezi pe a doua,însiropezi,întinzi restul de frişcă şi aşezi ultima felie.

48e9e6c9d33129819dae292a07ce60a1 jpg jpeg

Pasul 3

Pentru cremă,mixezi untul până devine cremos,adaugi zahărul,cacaua,alunele,apoi nesul şi romul. Baţi frişca,apoi o încorporezi în cremă. Îmbraci tortul cu crema de nes. Ornezi după preferinţă.

b5ebfdb6d2eff4aa454935ce9f29a102 jpg jpeg

1 tort cu cremă de nes

100 minute

Dificultate medie

Tort de biscuiţi fără coacere