Tort cu cremă de nes. Cum se prepară în 3 paşi simpli

În zilele de sărbătoare, tortul e la mare căutare. Iată cum să prepari un desert delicios, pas cu pas: tort cu cremă de nes.
Ca să prepari cu tort cu cremă de nes ai nevoie de
Pentru blat:• 7 ouă • 7 linguri zahăr • 7 linguri făină • 3 linguri cacao • 1 praf de sare
Pentru umplutură:• 500 ml frişcă lichidă • 1 lingură zahăr • 1 fiolă esenţă de vanilie • 4 portocale
Pentru cremă:• 200 g unt moale • 200 g zahăr pudră • 100 ml frişcă lichidă rece • 2 linguri nes • 2 linguri esenţă de rom • 2 linguri cacao • 100 g alune mărunţite
Pentru ornat:• ciocolată neagră • 1 linguriţă cacao,opţional
Pasul 1
Pentru a prepara blatul acestui tort cu cremă de nes, baţi albuşurile spumă,pui praful de sare,zahărul şi mixezi până când acesta se topeşte. Adaugi gălbenuşurile,unul câte unul,cacaua şi baţi. Presari făina şi o încorporezi,de jos în sus. Tapetezi o formă de tort,torni compoziţia şi dai la cuptor 20-30 de minute. Scoţi blatul,îl laşi să se răcească şi îl tai în trei felii. Baţi frişca împreună cu esenţa de vanilie şi zahărul. Cureţi portocalele de coajă. Pe trei dintre ele le feliezi şi le tai bucăţele,pe a patra o storci,şi cu zeama însiropezi feliile de blat. Combini frişca şi portocalele,apoi laşi la frigider o jumătate de oră.

Pasul 2 ca să prepari un tort cu cremă de nes
Însiropezi prima felie,o ungi cu jumătate din cantitatea de frişcă,o aşezi pe a doua,însiropezi,întinzi restul de frişcă şi aşezi ultima felie.

Pasul 3
Pentru cremă,mixezi untul până devine cremos,adaugi zahărul,cacaua,alunele,apoi nesul şi romul. Baţi frişca,apoi o încorporezi în cremă. Îmbraci tortul cu crema de nes. Ornezi după preferinţă.

1 tort cu cremă de nes
100 minute
Dificultate medie































