Trucurile care transformă alimentele prăjite în adevărate delicii

1 85475 original jpg jpeg

Se ştie deja că prăjelile în exces nu sunt deloc bune. Este vorba mai ales de alimentele care au fost pregătite în uleiuri refolosite, care conţin substanţe toxice pentru organism.

Consumate echilibrat, alimentele prăjite pot fi un adevărat răsfăţ pentru mulţi dintre noi. Cartofii prăjiţi, gogoşile, carnea prăjită sau cârnăciorii fac parte din bucătăria românescă.

Există câteva trucruri de care ar trebui să ţii cont când prăjeşti ceva. Alimentele vor fi mai gustoase şi nu vor mai "înghiţi" atâta ulei. 

Pregătiţi alimentele reci la foc mediu ca să se pătrundă şi să nu se ardă în exterior

Cu cât un aliment este mai rece, cu atât va fi mai crocant după prăjire. Asadar, carnea, ouale si legumele ar trebui prajite imediat ce sunt scoase din frigider, nu dupa ce sunt lasate sa ajungă la temperatura camerei.

Foloseşte ulei special pentru prăjit

Uleiul de germeni de porumb, de palmier, de cocos sau cel de avocado sunt alegeri potrivite atunci când vine vorba despre prăjirea alimentelor.

Uleiul pentru prăjit nu se refoloseşte pentru că devine dăunător. De fiecare dată când prăjeşti ceva, aruncă uleiul şi inlocuieşte-l cu unul proaspăt în momentul în care găteşti.  Aceste uleiuri au un punct ridicat de fierbere şi nu eliberează radicalii liberi şi toxinele pe care le emană uleiul de floarea soarelui când începe să fumege.

image

Foloseşte întotdeauna ulei curat

Uleiul pentru prăjit nu se refoloseşte pentru că devine dăunător. De fiecare dată când prăjeşti ceva, aruncă uleiul şi inlocuieşte-l cu unul proaspăt în momentul în care găteşti.

Încinge uleiul înainte de a găti alimentele

Indiferent ce vrei să găteşti în cratiţă, încinge bine uleiul înainte să prăjeşti alimentele. Fie că e carne, fie că sunt legume, ouă, brânză sau gogoşi, e bine ca uleiul să fie deja fierbinte.

Pentru carne şi preparate din aluat, aşteaptă puţin mai mult timp, să ajungă uleiul la temperatură mai ridicată. Legumele sau brânza pot fi puse în tigaie când uleiul abia devine fierbinte.

image

Presară puţină sare în ulei

Ca să nu mai sară ulei peste tot când pui carnea sau cartofii prăjiţi în tigaie, e bine să presari puţină sare când uleiul se înfierbântă în cratiţă.

Ţine cont de grosimea alimentului pe care îl prăjeşti

Cu cât acesta este mai gros, cu atât temperatura trebuie să fie puţin mai mare pentru a asigura o bună preparare a interiorului şi pentru a obţine o crustă apetisantă.

Sursă: exquis.ro, libertateapentrufemei.ro



Recente

Idei practice pentru renovarea bucătăriei   spații mici, rezultate mari jpg
Rulada braziliana  Sursa foto shutterstock 192814724 jpg
Cum sa iti pastrezi parul hidratat iarna aceasta jpg
Cum să faci față petelelor dificile de pe plita pe gaz jpg
Rulouri de vinete cu alune  Sursa foto shutterstock 2418362253 jpg
femeie atragatoare tinuta iarna 789305 jpg
Rulada cu gem de capsuni  Sursa foto shutterstock 2387304579 jpg
Salata de vinete  Sursa foto shutterstock 300480098 jpg
Tort festiv alune de padure  Sursa foto shutterstock 2233352429 jpg
OUTFIT 625 1544 62 132 10 size large c v 1 compressed JPG
portrait beautiful woman jpg
e120a11231976f9c92c028516f0f81167b jpg
Tocanita de cartof dulce  Sursa foto shutterstock 2370838917 jpg
Menopauza ÔÇô un subiect prea put╠ªin discutat i╠én Roma╠énia jpg
CLICKPENTRUFEMEI wojtek mich ZGj0 IjgXdo unsplash jpg
Chifle cu gem de caise, Sursa foto shutterstock 2390464819 jpg
Imagine1 (1) jpg
ochelari de soare (8) jpg
Chiftelute de peste  Sursa foto shutterstock 1512309131 jpg
Painici sau conchas mexicane  Sursa foto shutterstock 1063093535 jpg