Trucurile care transformă alimentele prăjite în adevărate delicii

1 85475 original jpg jpeg

Se ştie deja că prăjelile în exces nu sunt deloc bune. Este vorba mai ales de alimentele care au fost pregătite în uleiuri refolosite, care conţin substanţe toxice pentru organism.

Consumate echilibrat, alimentele prăjite pot fi un adevărat răsfăţ pentru mulţi dintre noi. Cartofii prăjiţi, gogoşile, carnea prăjită sau cârnăciorii fac parte din bucătăria românescă.

Există câteva trucruri de care ar trebui să ţii cont când prăjeşti ceva. Alimentele vor fi mai gustoase şi nu vor mai "înghiţi" atâta ulei. 

Pregătiţi alimentele reci la foc mediu ca să se pătrundă şi să nu se ardă în exterior

Cu cât un aliment este mai rece, cu atât va fi mai crocant după prăjire. Asadar, carnea, ouale si legumele ar trebui prajite imediat ce sunt scoase din frigider, nu dupa ce sunt lasate sa ajungă la temperatura camerei.

Foloseşte ulei special pentru prăjit

Uleiul de germeni de porumb, de palmier, de cocos sau cel de avocado sunt alegeri potrivite atunci când vine vorba despre prăjirea alimentelor.

Uleiul pentru prăjit nu se refoloseşte pentru că devine dăunător. De fiecare dată când prăjeşti ceva, aruncă uleiul şi inlocuieşte-l cu unul proaspăt în momentul în care găteşti.  Aceste uleiuri au un punct ridicat de fierbere şi nu eliberează radicalii liberi şi toxinele pe care le emană uleiul de floarea soarelui când începe să fumege.

image

Foloseşte întotdeauna ulei curat

Uleiul pentru prăjit nu se refoloseşte pentru că devine dăunător. De fiecare dată când prăjeşti ceva, aruncă uleiul şi inlocuieşte-l cu unul proaspăt în momentul în care găteşti.

Încinge uleiul înainte de a găti alimentele

Indiferent ce vrei să găteşti în cratiţă, încinge bine uleiul înainte să prăjeşti alimentele. Fie că e carne, fie că sunt legume, ouă, brânză sau gogoşi, e bine ca uleiul să fie deja fierbinte.

Pentru carne şi preparate din aluat, aşteaptă puţin mai mult timp, să ajungă uleiul la temperatură mai ridicată. Legumele sau brânza pot fi puse în tigaie când uleiul abia devine fierbinte.

image

Presară puţină sare în ulei

Ca să nu mai sară ulei peste tot când pui carnea sau cartofii prăjiţi în tigaie, e bine să presari puţină sare când uleiul se înfierbântă în cratiţă.

Ţine cont de grosimea alimentului pe care îl prăjeşti

Cu cât acesta este mai gros, cu atât temperatura trebuie să fie puţin mai mare pentru a asigura o bună preparare a interiorului şi pentru a obţine o crustă apetisantă.

Sursă: exquis.ro, libertateapentrufemei.ro



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg