Sfaturi care să te ajute în reorganizarea locuinței odată cu venirea primăverii

De îndată ce vine căldura, începi să îți planifici curățenia în toată locuința. Este cel mai bun moment din an în care poți să îți pui casa la punct, dar și să te gândești la reamenjarea ei. Modificările vor fi mereu bine-venite, pentru că se va schimba ambientul casei, și îți vor da o stare de bine și mai mult confort.

image

Înainte de amenajare, trebuie să ai o planificare bine pusă la punct și să analizezi fiecare detaliu. Nu o face impulsiv, pentru că nu va duce la un final fericit, ci te va afecta atât financiar, cât și moral.

Iată cu ce ar trebui să pornești:

Înlocuiește electrocasnicele vechi

Poate nu frigiderul sau aragazul, ci cele mai mici, care sunt prea uzate și nu își mai fac bine treaba. Că tot vine vara, începe cu aerul condiționat. Când nu dă randament la răcirea aerului sau răcește cu debit foarte mic, iar zgomotul pe care îl face în timpul funcționării este insuportabil, atunci este timpul să îți achiziționezi unul nou.

Încearcă un aer conditionat whirlpool pentru confort sporit și siguranța unor zile răcoroase când afară este caniculă. Poți alege unul clasic, cu wi-fi sau portabil. Astfel, nu doar că te vei bucura de o casă răcoroasă, dar factura la energie va fi mai mică și, nu în ultimul rând, nu vei simți praful.

După ce ai terminat cu aerul condiționat, poți să verifici starea prăjitorului de pâine, cuptorului cu microunde sau altor electrocasnice pe care le utilizezi cel mai des în prepararea meselor tale.

Renunță la încărcarea camerelor

Covoarele mari și groase, corpurile de mobilier care ocupă tot spațiul trebuie înlocuite cu ceva practic și care să confere un spațiu aerisit. În cazul în care nu ai posibilitatea de a avea un dressing, poți să pui pe hol dulapul cu hainele pe care le folosești mai rar, iar în dormitor să ai comode mai micuțe, doar cu îmbrăcămintea de sezon.

Ia în vedere și renunțarea la covoarele groase, care sunt prea greu de curățat și adună praf tot timpul. Alege, în schimb, unele dintr-o țesătură mai ușoară, care se curăță ușor. De asemenea, să ai în vedere și culoarea lor, să fie într-o singură nuanță sau să se potrivească cu restul camerei.

Pentru a nu lăsa pereții goi, câteva tablouri cu tematică specială sau ilustrații vor da un alt aer oricărei încăperi. Nu lăsa obiecte la vedere, ci folosește-te de cât mai multe spații de depozitare care să fie multifuncționale. Cum ar fi, spre exemplu, o cutie pe care o poți folosi pe post de masă.

Reorganizarea dulapului

Hainele vor fi întotdeauna prea multe și niciodată nu vei avea cu ce să te îmbraci. Ca să eviți această problemă, odată cu venirea primăverii și trecerea la o nouă garderobă, este bine să îți faci și ordine la îmbrăcăminte. Cu siguranță ai multe haine pe care nu le-ai mai purtat pentru că ți-ai modificat stilul sau nu mai știi cu ce să le asortezi.

Începe cu cele de iarnă, pentru că tocmai s-a terminat sezonul. Dacă nici iarna care a trecut nu ai purtat anumite pulovere, înseamnă că nu le vei mai purta deloc. Întreabă o prietenă dacă are nevoie de ele sau donează-le cuiva care sigur se va bucura să le aibă.

Procedează la fel și cu îmbrăcămintea de primăvară / vară. Nu mai ține în dulap ce nu ai purtat vara trecută, fiindcă sigur nu le vei purta nici vara asta. Lasă-ți piesele de bază care, indiferent de anotimp și tendințe, sigur vor merge cu orice ținută. Aplică aceeași regulă și la încălțăminte și renunță la ce știi că nu vei mai încălța.

Ia în vedere sfaturile de mai sus și începe să îți reorganizezi locuința de îndată ce vin zilele mai călduroase. Vei avea mai mult spor și, nu în ultimul rând, te vei bucura din plin de casa ta, curată și frumos amenajată.

Sursa foto: Shutterstock.com



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg