Alimente din cămară, de bază şi la îndepărtarea murdăriei. Îţi scurtează timpul în care faci curăţenie

Dacă foloseşti de obicei produse de curăţenie din comerţ, dar ţi-ai dori să ai la îndemână unele natural, aceste alimente pot devein şi ele un ajutor în pregătirea casei pentru sărbătorile de Paşte.

image

Este timpul să faci puţină ordine în casă pentru a te pregăti pentru sărbătorile care se apropie. Încearcă să faci câte ceva în fiecare zi. Nu trebuie să mergi până la magazin şi să cumperi un arsenal de produse de curățenie, ci doar să mergi până în cămară. Vei fi uimit de câte poţi curăţa cu ajutorul unor alimente simple care pot fi produse naturale de curăţenie. Descoperă câteva trucuri de curăţenie simple şi utile!

Ceaiul negru face lună oglinzile, podelele şi combate rugina

Nu arunca pliculețele de ceai negru folosite! Prepară un ceai din acestea şi aplică-l pe oglinzi pentru a le curăţa rapid. Ceaiul acesta poate fi folosit și pentru lustruirea mobilierului și podelelor din lemn de esență tare. Poate să îndepărteze şi rugina de pe diverse unelte dacă le laşi la înmuiat în ceai negru.

Sarea, aliat în curăţarea tăvilor şi tigăilor

Ai pete pe tocătoare sau vase pătate? Sarea poate fi folosită pentru a le îndepăra fără mari eforturi. Trebuie să fai o pastă groasă din sare, apă și bicarbonat de sodiu. Cu aceasta cureţi mai uşor petele de pe tocătoare. Dacă ai tăvi foarte murdare, umezeşte zonele greu de curăţat, presară puţină sare şi pune tăvile la cuptor. Sarea te poate ajuta să cureţi uşor şi tigăile din fontă în special dacă au resturi de mâncare care se încăpăţânează să se desprindă.

Orezul curăţă vazele

Cu orezul nefiert poţi scoate petele din interiorul vazelor sau sticlelor cu gât îngust. Umple-le pe sfert cu apă caldă şi puţin oţet, apoi adaugă un pumn de orez. Agită bine, pune-le deoparte 10-15 minute şi clăteşte la final. Cu o mână de orez poţi curăţa şi râșnița de cafea. Îndepărtează rapid reziduurile uleioase.

Extrapont

Mobilierul de lemn poate fi curăţat cu un amestec făcut din două părți de ulei de măsline şi o parte zeamă de lămâie. Este o soluţie bunăşi pentru a lustrui pantofii.

Bicarbonatul de sodiu, indicat contra mirosurilor neplăcute

Combinația dintre oțet și bicarbonat de sodiu poate ajuta la curăţarea scurgerilor, pentru a alunga mirosurile neplăcute şi poate acţiona ca un detergent ușor abraziv. Cu ajutorul acestuia poţi curăţa cuptorul. Umezeşte suprafețele interioare cu apă cu un burete sau o sticlă cu pulverizator, apoi presară bicarbonat de sodiu sau prepare o pastă groasă din apă şi bicarbonat. După câteva ore sau peste noapte, cureţi cuptorul cu un burete umed. Apa și bicarbonatul de sodiu pot fi eficiente şi pentru a îndepărta petele de pe țesături.

Oţetul curăţă rapid şi uşor aproape orice suprafaţă

Poţi folosi oţet pentru a curăţa aproape orice cameră a casei. Oțetul este acid, ceea ce ajută la combaterea murdăriei în timp ce alungă mucegaiul, bacteriile și virusurile. Trebuie să prepari o soluție cu părți egale de oțet și apă pentru toate suprafețele din bucătărie și baie.

Atenţie!

Oţetul poate deteriora marmura și orice suprafață poroasă.

FOTO: Shutterstock