Ce exerciţii fizice să faci ca să slăbeşti
Fiecare dintre cele pentru care aspectul fizic contează, îşi face promisiunea de a pierde cât mai repede grăsimea acumulată, dar numai cele bine orientate aleg soluţia slăbirii prin exerciţiu fizic şi prin dietă corectă şi echilibrată.
Celelalte răstoarnă internetul cu josul în sus căutând pastile minune şi diete nordice,cu trei cafele şi un ou pe zi.
Evident,pentru acelea care au ales prima opţiune,am găsit de cuviinţă să vă aduc în atenţie 10 principii care stau la baza alcătuirii unui program de antrenament viabil şi eficace,care să vă ajute să slăbiţi şi să vă tonifiaţi musculatura.
Stabilirea programului de antrenament este cu adevărat o provocare,mai ales pentru cineva lipsit de experienţă,pe de o parte pentru că antrenamentul,alături de regimul alimentar,va conduce sau nu la rezultatele pe care vi le-aţi propus,iar pe de altă parte pentru că un program de antrenament ineficient este primul pas spre lipsa de motivaţie şi eventuale accidentări.
În lipsa unei persoane calificate,care să vă asigure consiliere,ar trebui să ţineţi cont,la alcătuirea unui plan de antrenament,de câteva aspecte,pe care,în mod constant,orice antrenament ar trebui să le includă. Dincolo de aspectele de principiu,în timp,fiecare dintre voi îşi va consolida propriul sistem de antrenament,aş putea spune unic,în totalitatea lui şi individualizat în funcţie de scopul propus,condiţia fizică la acel moment,timpul alocat şi disponibilitatea psihică a fiecăreia.
1.Întotdeauna,atunci când vreţi să slăbiţi este bine să puneţi accent pe exerciţiile aerobice (care presupun un consum mare de oxigen),cum ar fi alergarea,pedalatul pe bicicleta staţionară,stepper etc.,însă nu trebuie să excludeţi din program exerciţiile cu greutăţi.
2.Un program de antrenament,alcătuit pentru o săptămână,nu trebuie să cuprindă mai mult de 3-4 şedinţe de exerciţiu aerobic. Dacă veţi exagera şi veţi supralicita gândind că,dacă alergaţi mai mult,veţi slăbi mai mult,vă înşelaţi. Deficitul caloric va fi unul prea mare,iar ulterior tentaţia de a mânca,de multe ori în afara regimului,este greu de stăpânit. Aşadar,moderaţia este cheia reuşitei.