Tu ce ştii despre mersul pe bicicletă?

1 67813 original jpg jpeg

Mersul pe bicicletă este o metodă grozavăde a face mişcare şi de a contribui, câtuşi de puţin, la reducerea poluării din marile oraşe. Această activitate se bucură de popularitate în Europa încă de când a fost inventată prima bicicletă, fiind considerată chiar de atunci un vehicul.

Primul exemplar a fost elaborat de Karl Drais şi nu arăta întocmai modelului care ne este familiar astăzi,ci era unul realizat din lemn,fără pedale.

Bicicleta a evoluat,iar acest sport începe să devină popular şi în România,tot mai mulţi români fiind deschişi în ceea ce priveşte practicarea lui. Astfel,un procent de 30% din populaţia ţării noastre are o bicicletă acasă,iar aproape jumătate dintre aceştia deţin una de cel puţin 5 ani.

În ceea ce priveşte considerarea mersului pe bicicletă ca mijloc de transport zilnic,în România doar 5,2% din populaţie consideră pedalatul o opţiune de transport. În topul statisticilor se află Olanda,urmată de Danemarca.

Mersul pe bicicletă aduce o multitudine de efecte pozitive organismului,printre care arderea de calorii şi scăderea în greutate,dar şi efecte de altă natură,precum evitarea aglomeraţiei urbane.

Din păcate,România nu are încă un sistem de infrastructură dezvoltat privind pistele pentru biciclete. În Bucureşti există doar 5,97 km de piste,iar cea mai lungă pistă din ţară măsoară 37 km si porneşte din Timişoara mergand pana aproape de graniţa cu Serbia.

Editura Preda Publishing,o editură unică pe piaţa românească,dedicată în întregime sportului,promovează un stil de viaţă sănătos şi susţine practicarea oricărui tip de mişcare,încurajează cititorii să meargă pe bicicletă şi să devină conştienţi de beneficiile pe care le pot obţine.