Tipuri de parfumuri bărbătești care pot fi purtate la birou

Alegerea parfumului ideal pentru a fi purtat la birou nu este deloc ușoară, mai ales dacă în general îți plac parfumurile cu personalitate și cu o proiecție destul de mare.

image

Având în vedere că lucrezi la birou cel puțin opt ore, ai nevoie de un parfum bărbătesc cu longevitate, care să nu aibă nevoie de reaplicare pe timpul zilei. De asemenea, trebuie să iei în calcul și colegii de birou. Nu toți oamenii suportă parfumuri grele sau cu anumite note. De aceea, este bine să optezi pentru un parfum cu o proiecție mică, în cazul în care nu vrei să faci vreun compromis la notele de parfum preferate.

În continuare, îți vom prezenta principalele tipuri de parfumuri pe care le poți purta la birou fără a-ți deranja colegii și fără a renunța la notele olfactive pe care le adori.

Parfumuri orientale cu note proaspete

Parfumurile orientale sunt printre cele mai populare tipuri de parfumuri atât pentru domni, cât și pentru doamne. Cu toate acestea, unele note pot părea nepotrivite pentru a fi purtate ziua, mai ales la birou. În cazul în care nu vrei să renunți la această categorie de parfumuri, orientează-te spre parfumuri orientale cu note de patchouli, din care să aplici maximum două pulverizări sau chiar unele cu note fresh, cum ar fi floarea de portocal, care în combinație cu ingredientele orientale vor oferi o experiență olfactivă inedită. Dacă vrei să alegi un parfum excepțional, pentru care chiar să primești și complimente, optează pentru un parfum Versace. Sunt câteva parfumuri bărbătești din categoria orientale cu note fresh, care te vor cuceri de la prima purtare.

Parfumurile acvatice

Acestea sunt considerate potrivite în special pentru vară, însă este bine de știut că le poți purta oricând, mai ales că sunt fresh și nu deranjează pe nimeni. Notele olfactive predominante ale acestor parfumuri sunt de citrice (lămâie, mandarine, flori de portocal, bergamotă), vetiver, lemn de santal, mentă, iasomie și altele asemănătoare. Așadar, dacă vrei să nu îți faci griji în privința parfumului pe care îl porți la birou, alege cu încredere unul acvatic.

Apă de parfum, apă de toaletă sau colonie: ce poți alege în funcție de concentrație

Nu doar notele olfactive sunt importante atunci când alegi parfumul ideal pentru birou, ci și tipul de parfum. Astfel, proiecția și intensitatea vor fi diferite, ceea ce va face unele parfumuri total nepotrivite pentru birou. Spre exemplu, dacă alegi o apă de parfum, cel mai bine este să se încadreze în categoria celor fresh sau acvatice. Apa de parfum are o proiecție mai mare și o persistență îndelungată. Dacă lucrezi singur în birou, atunci poate nu ar fi un mare impediment să utilizezi apa de parfum preferată. În schimb, dacă lucrezi cu mai mulți oameni în birou, atunci îndreaptă-te spre celelalte tipuri.

În teorie, apa de toaletă este mai puțin intensă, având în vedere că are o concentrație mai mică de esență de parfum, însă este bine să ții cont și de notele olfactive. În unele cazuri, există ape de toaletă care au o persistență mai mare decât a unei ape de parfum. De aceea, pentru zilele în care vrei ca parfumul să fie simțit doar de către cei care pot sta în apropierea ta, apa de toaletă este alegerea potrivită.

Nu în ultimul rând, apa de colonie este ideală dacă lucrezi într-un birou cu mai multe persoane sau dacă printre colegii tăi se regăsesc unii cu alergie la parfum, întrucât nu îi vei deranja.

Așadar, acum știi ce tip de parfum poți purta la birou, astfel încât să te bucuri de notele olfactive preferate, fără să îți deranjezi colegii.

Sursa foto: Shutterstock



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg