TOP 10 piese esenţiale în garderoba bărbătească

Trendurile vin şi pleacă atât în moda feminină, cât şi-n cea masculină, însă anumite piese rămân de referinţă când vine vorba de stil vestimentar.

image

Unele piese vestimentare şi accesorii nu ar trebui să lipsească din garderoba unui domn, indiferent de vârstă, ocupaţie sau stil vestimentar.

Descoperă mai jos TOP 10 piese esenţiale în garderoba bărbătească:

Jeanşii

O pereche clasică de jeanşi nu trebuie să îţi lipsească din dulap. Se asortează uşor cu tricouri, cămăşi, pulovere sau jachete de orice culoare şi o vei putea purta indiferent de anotimp.

Optează pentru un model din denim albastru cu croi straight sau slim. Denimul albastru şi croiurile clasice nu se vor demoda prea curând, aşa că vei face o investiţie pentru mai mulţi ani.

Tricoul polo

O piesă clasică în moda masculină, tricoul polo merge de minune cu o mulţime de alte haine. Alege un tricou polo alb sau negru, pe care să îl poţi cu jeanşi din denim albastru, pantaloni chino sau pantofi pentru bărbaţi din piele. Acesta este perfect pentru ţinute de primăvară, vara sau toamna, iar atunci când vremea este rece poţi purta o geacă de piele sau de fâș pe deasupra.

Cămaşa în dungi

Cămaşa rămâne o piesă de bază în garderoba masculină, însă doar câteva modele au demonstrat că pot trece cu brio proba timpului. Cămăşile în dungi se număra printre acele modele. Achiziţionează o cămaşă în dungi albe şi albastre, uşor de asortat cu jeanşi, pantaloni de stofă sau chino.

Pantofi tip loafers

Pantofii de bărbaţi în stil loafer sunt uşor de purtat şi merită un loc în garderoba ta. Dacă îţi doreşti o pereche de pantofi pe care să o asortezi uşor cu pantaloni de toate felurile, atunci modelul loafer este cea mai bună alegere. Caută modele din piele ecologică sau naturală, în nuanţe de maro sau negru.

Şosete albe şi negre

Indiferent de tipul de pantofi pentru bărbaţi pe care-l alegi, şosetele rămân un accesoriu de bază. Include în garderoba ta câteva perechi de şosete de calitate, din bumbac, atât de culoare albă, cât şi de culoare neagră. Astfel, vei putea asorta uşor şosetele cu pantofi de orice culoare.

O jachetă neagră

Jacheta neagră poate completa o mulţime de ţinute bărbăteşti. O poţi purta cu tricouri şi jeanşi, cămăşi şi pantaloni de stofă sau chiar treninguri, în funcţie de modelul ei. Ca să o asortezi cât mai uşor, alege un model clasic, dintr-un material de calitate.

Pantofii sport

Printre cei mai populari pantofi pentru bărbaţi se numără cei sport. Merg de minune în ţinutele de zi, fie că este vorba despre treninguri, fie că este vorba despre jeanşi sau pantaloni chino. Alege cel puţin o pereche de pantofi sport pentru garderoba ta, de preferat un model cu design clasic, în culori precum alb, gri sau negru.

Un parfum

Parfumul nu este o piesă vestimentară, însă poate completă cu succes orice fel de ţinută. Cauta un parfum care să îţi reprezinte stilul vestimentar, fie de la o casă de modă, fie de la un brand de nişă. Aplică-l întotdeauna cu moderaţie pentru ţinute reuşite indiferent de ocazie.

Un ceas

Unul dintre cele mai iubite accesorii pentru bărbaţi, ceasul este un must indiferent de stilul vestimentar. Alege un model de la un brand specializat, pe care să îl porţi atât la ţinutele de zi, cât şi la cele de seară. Un ceas cu o curea din piele sau metal, cu cadran alb, negru sau albastru reprezintă o variantă excelentă pentru ţinute clasice.

Un pulover de lână

La capitolul îmbrăcăminte de iarnă, puloverul de lână este piesa vedetă a ţinutelor bărbăteşti. Achiziţionează un pulover din lână sau caşmir, în culori precum negru, bej, bleumarin sau gri, pe care să îl combini uşor cu jeanşi sau pantaloni de stofă. Puloverele din lână cu croi simplu nu reprezintă doar un trend, ci o piesă timeless.

Inspiră-te din topul de mai sus ca să incluzi în dressingul tău piese vestimentare timeless, pe care să le porţi sezon dupa sezon, fără să îţi faci griji că se vor demoda.