Top 3 produse de care avem nevoie pentru a ne păstra casa curată mai mult timp

Cu toții ne dorim o casă curată și ordonată și muncim săptămânal pentru asta, însă păstrarea ei este o reală problemă. Degeaba ne descălțăm la intrare și folosim printre cele mai scumpe produse de curățenie de pe piață, căci efectul orelor muncite ține mult prea puțin.

image

Piața este invadată de produse de curățenie ce promit să ușureze munca oricărei gospodine. Indiferent cât de raționale suntem, cădem în capcana mesajelor transmise în reclame. Însă, de cele mai multe ori, entuziasmul ne piere repede când descoperim că noul produs nu are nicio putere miraculoasă.

Alegerea produselor de curățenie este, pentru orice gospodină, o treabă serioasă. Pentru a rămâne în preferințele noastre, acestea trebuie să aibă un raport corect de calitate/preț. Inamicul tuturor caselor este praful, ce reușește să se strecoare pe mobilier și pe podea, indiferent cât de des am face curățenie. La televizor sunt o mulțime de reclame atractive pentru astfel de produse, iar internetul este plin de videoclipuri cu femei ce oferă sfaturi gratuite. 

Dacă în privința detergentului de rufe și a balsamului opțiunile noastre sunt mereu aceleași, în privința produselor pentru curățenia casei avem tendința de a oscila. 

Iată câteva ponturi primite de la specialiștii în domeniu pentru a evita irosirea banilor pe produse ineficiente și a ne concentra pe cele care sunt cu adevărat de ajutor:

1. Un aspirator cu motor puternic

Pentru a ne putea bucura de pardoseli curate, mai presus de detergentul folosit pentru curățarea lor, este alegerea unui aspirator performant. Fie că este un model vertical sau clasic, cu fir sau fără, puterea motorului aspiratorului și calitatea periei sunt cele mai importante aspecte. Datorită lor, gresia și parchetul din casa noastră vor fi cât se poate de curate. În plus, un aspirator cu un motor puternic ne va ajuta și la aspirarea canapelei. Deși nu vedem cu ochiul liber, acesta este un loc pe care prafului îi place să se așterne.

2. Un detergent eficient pentru pardoseli

De multe ori, avem tendința de a ne alege soluțiile pentru curățarea pardoselilor în funcție de mirosul acestora. Cu cât acesta este mai asemănător cu preferințele noastre, cu atât cresc și șansele de a-l cumpăra. Însă o mireasmă plăcută lăsată în casă nu înseamnă neapărat și o suprafață curată. 

Pentru a fi pe deplin mulţumite de produs, este recomandat să alegem unul care curăţă cât mai bine pardoselile. Dacă dorim ca acestea să aibă un miros frumos, avem o variantă ajutătoare. Să adăugăm, suplimentar, câteva picături de ulei esenţial sau de balsam de rufe în apa din găleată sau în rezervorul mopului cu abur, dacă îl deţinem. Astfel, ne vom bucura de pardoseli curate cu ajutorul unui produs eficient. 

3. O perie electrică rotativă

Nu este vorba despre cea pentru păr, ci despre peria electrică rotativă pentru curăţarea gresiei, a faianţei, a rosturilor şi a obiectelor sanitare. În funcţie de modelul ales, peria are un număr mare de rotaţii pe minut, ce îi permite să cureţe în profunzime suprafeţele. Are mai multe accesorii, special create pentru a ajunge chiar şi în locurile greu accesibile, cum sunt rosturile dintre plăcile de gresie sau faianţă. Poate fi folosită cu sau fără soluţii de curăţare şi, atunci când nu vrem să ne încurcăm în cabluri, ne putem folosi de bateria ei. 

Indiferent dacă apelăm la serviciile unei firme de curăţenie sau că preferăm să ne ocupăm singure de aceasta, important este să alegem corect produsele. Doar testând cât mai multe produse ne putem da seama care sunt cele care ne uşurează cu adevărat munca, pentru a ne putea bucura de o casă curată. 

Sursa foto: Shutterstock



Recente

O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg