6 staţiuni bulgăreşti pentru vacanţa ta

1 58570 original jpg jpeg

Renumite deja pentru serviciile de calitate, staţiunile bulgăreşti de la Marea Neagră oferă vacanţe pentru toată familia.

Fiecare dintre cele peste 20 de staţiuni înşirate de-a lungul litoralului are specificul şi punctele ei de atracţie. Iată ce trebuie să ştii despre ele,ca să o alegi pe cea mai potrivită!

Russalka

Această staţiune este de fapt un club de vacanţă  aflat la câţiva kilometri de graniţa cu România şi la 90 km nord-est de Varna. Complexul se află in inima rezervaţiei naturale “Tauk Liman” (Limanul Păsărilor),într-o pădure seculară de stejari,aproape de binecunoscuta rezervaţie naturală Yailata. Acest complex este cel mai potrivit loc din Bulgaria pentru familiile cu copii mici. Staţiunea este liniştită,plaja cu nisip fin este foarte curată şi în fiecare seară există un program de animaţie şi distracţie pentru cei mici. În interiorul staţiunii nu se circulă cu maşina pentru siguranţa copiilor.

Balcik

Când a văzut marea la Balcik,poetul antic Ovidiu a exclamat:,,O! Oraş de piatră albă,te salut pentru frumuseţea ta inimitabilă!” Un motiv în plus să alegi acest oraş. Staţiunea îţi oferă un loc liniştit şi un peisaj deosebit. Cât te afli aici,nu rata vizita la Castelul reginei Maria a României. Construit ca resedinţă de vară,castelul are o grădină plină de flori şi specii rare de arbori care te adăpostesc la umbra lor răcoroasă.  

Albena

Situată imediat după Balchik,Albena îţi oferă o plajă de vis cu hoteluri şi servicii aşa cum îţi doreşti. Aici poţi practica tot felul de sporturi,te poţi plimba cu trăsura,cu bicicleta pentru familie sau poţi face echitaţie,iar copiii au nenumărate centre de distracţie. Parc de joacă,ateliere de pictură şi modelaj,paintball,călărie şi multe altele. Aproape la fiecare hotel li se oferă turiştilor o seară de spectacol pe săptămână.

Nisipurile de aur

Situată în partea nordică a litoralului bulgăresc,această staţiune are o mare calmă şi caldă. Numele este dat de nisipul auriu al plajei. Staţiunea este amplasată în mijlocul unui parc imens,fiind înconjurată de flori,stejari şi terase. În parcul staţiunii,poţi vedea animale precum cerbi,porci mistreţi,iepuri,veveriţe,vulturi,fazani. Plaja de aici,cu o lungime de 3,5 km,şi hotelurile înşirate de-a lungul staţiunii sunt recunoscute pentru ospitalitate şi eleganţă.

Sf. Constantin şi Elena

Sf. Constantin şi Elena este una dintre cele mai interesante staţiuni de pe litoralul Bulgariei. Denumirea staţiunii este dată de numele unei mănăstiri din Bulgaria aflată în această zonă. Spre deosebire de celelalte staţiuni,aici găseşti izvoare cu apa minerală şi termală şi un centru balneologic. Din parcul staţiunii cu stejari seculari poţi admira priveliştea specială oferită de golfurile din zonă.

Cât costă un sejur?

În aproape toate staţiunile găseşti hoteluri care-ţi oferă orice tip de sejur,cu:mic dejun,demipensiune,all inclusive şi chiar all inclusive+. Unele hoteluri oferă gratuitate pentru copiii sub 12 ani,chiar şi pentru doi copii,iar altele doar pentru un copil. Iată cât te costă în luna iunie un sejur de 7 nopţi,cu gratuitate pentru un singur copil sub 12 ani:

  • Cu mic dejun:între 270 şi 350 de euro
  • Cu demipensiune:între 350 şi 450 de euro
  • Cu all inclusive:între 450 şi 600 de euro