Ce aşteptări au românii de la concediu

1 69669 original jpg jpeg

Pun ban pe ban luni întregi, din dorinţa de-a petrece câteva zile de relaxare în sezonul cald, la mare sau la munte. Odată ajunşi acolo, ce-şi doresc semenii noştri în materie de confort?

Se mulţumesc ei oare doar cu faptul că sunt departe de viaţa agitată din oraşe? Am vrut să aflăm mai multe păreri în acest sens şi am ieşit pe stradă în căutarea răspunsurilor.

Vara e anotimpul în care majoritatea românilor alege să-şi ia concediu. Pe litoral ori într-un peisaj montan,toată lumea caută să scape de caniculă şi să profite la maximum de zilele libere. Conform unui sondaj realizat de INSCOP Research în acest an,o treime dintre români de-abia aşteaptă să plece în concediu şi au făcut economii în acest sens.

Cei care au venituri mai mari sau au reuşit să pună mai mulţi bani deoparte s-au îndreptat către litoralul românesc. Puţini sunt aceia care şi-au exprimat intenţia de-a vizita meleaguri mai exotice ori şi-au propus să îmbine zilele libere în străinătate cu un sejur de câteva nopţi pe litoralul Mării Negre.

În ceea ce priveşte îmbunătăţirea serviciilor,lista de doleanţe ale românilor este destul de lungă. În timp ce unii şi-ar dori să fie întâmpinaţi cu condiţii mai bune de cazare şi preţuri accesibile,alţii pun accent pe partea gastronomică ori se declară îngrijoraţi de numărul tot mai mare de taxe pe care trebuie să le plătească.

Iată care sunt întrebările care ne-au ajutat să aflăm opiniile semenilor noştri:

1. Aţi fost în concediu sau aveţi de gând să mergeţi?2. Aţi fost în ţară sau în străinătate?3. Aţi fost mulţumit de calitatea serviciilor în comparaţie cu cea din anii anteriori? Dacă nu,de ce?4. Raportul dintre calitate şi preţuri cum vi s-a părut în comparaţie cu anii anteriori?5. Ce v-aţi dori să se îmbunătăţească în ceea ce priveşte calitatea serviciilor?

George Constantinescu,54 de ani,inginer

simeon stalpnicul png

1. Am de gând.

2. În ţară,deocamdată.

3. Nu prea. Se putea mai bine.

4. Raportul dintre calitate şi preţ este defavorabil. Preţurile sunt mult prea mari.

5. Curăţenia,serviciile şi,nu în ultimul rând,preţurile. Este loc de mai bine în toate.

Cristina Stepoza,20 de ani,studentă

simeon stalpnicul png

1. Am fost în vacanţă anul acesta.

2. La mare,în România.

3. Nu s-a schimbat nimic în ceea ce priveşte serviciile.

4. Preţurile au fost cam mari,cel puţin masa în staţiunea Costineşti a fost scumpă şi proastă.

5. Sunt aşa de multe,dar cred că în primul rând preţurile ar trebui modificate.

Alexandru Ceauşu,37 de ani,ofiţer jandarmi

simeon stalpnicul png

1. Urmează să merg.

2. La noi,pe litoral.

3. Am fost mulţumit de calitatea serviciilor,

deoarece am mers prin sindicate.

4. Raportul a fost destul de bun.

5. Multe dintre hoteluri lasă de dorit la capitolul curăţenie. Şi mâncarea ar putea fi mai bună.

Daniela Preda,45 de ani,inginer

simeon stalpnicul png

1. Tocmai ne-am întors din concediu.

2. Am fost pe litoral,la noi în ţară.

3. De calitatea serviciilor nu prea mă pot plânge,a fost în regulă.

4. În linii mari,am fost mulţumită,deoarece am căutat staţiunea care să ne satisfacă din punct de vedere calitate-preţ.

5. Sunt nemulţumită că pe litoralul nostru se plăteşte intrarea pe plajă ca la ştrand. Mă deranjează acele şezlonguri care sunt puse până în malul marii şi nu ai loc nici să arunci un ac,darămite să vii cu accesoriile personale. Ca să stai aproape de mare,îţi este forţată mâna să plăteşti taxa de şezlong.

Claudia Cojocaru,38 de ani,avocat

simeon stalpnicul png

1. Da,am fost la mare.

2. La noi în ţară.

3. În comparaţie cu anul trecut,au fost la fel de proaste. Merg în acelaşi loc,în Mamaia,şi nu sunt pe deplin mulţumită de calitatea serviciilor. Merg acolo doar fiindcă este mai aproape de casă.

4. Preţurile sunt foarte mari în comparaţie cu calitatea produselor.

5. Mi-aş dori mai multă curăţenie şi mâncare foarte proaspătă. Nu poţi să comanzi un fel de peşte şi,când trebuie să fie adus,să-ţi spună că nu-l pot servi. Ori îl ştergi de pe listă,ori schimbi maniera de abordare a serviciilor. Mâncarea contează foarte mult,dacă vrei să ţii un om pe loc. Trebuie să-i dai mâncare proaspătă,gustoasă şi bine gătită,chiar dacă nu este în cantităţi foarte mari.

Mariana Ambrosă,49 de ani,şef de unitate

simeon stalpnicul png

1. Încă nu,dar am de gând să merg.

2. La noi,pe litoral.

3. Anul trecut nu am fost mulţumită,dar,în general,a fost în regulă în anii precedenţi. În 2012,am fost la un hotel care a costat foarte mult,iar condiţiile nu se ridicau la preţul pe care l-am plătit eu.

4. Nu. Raportul nu s-a potrivit deloc. Totul a fost foarte scump,iar condiţiile au lăsat de dorit.

5. Mi-aş dori să găsesc o cameră curată cu tot ce trebuie,la un hotel decent:cu aer condiţionat,frigider,deoarece de asta mergi în concediu. Vrei să te simţi bine!

Iulia Moşoiu,37 de ani,asistent medical

simeon stalpnicul png

1. Nu. Urmează.

2. În ţară,momentan.

3. Anul trecut am fost atât în ţară,cât şi în străinătate,dar mi-a plăcut în ambele locuri.

4. Raportul dintre calitate şi preţ a fost în regulă,a fost destul de convenabil.

5. Este greu de spus,dar în general mai avem de lucrat la domeniul gastronomic. Mi-ar plăcea să-mi petrec mai multe concedii în ţară,dar avem atât de puţine zile libere,încât trebuie să te gândeşti foarte bine înainte să iei o decizie. Depinde de cât timp am la dispoziţie.