Cele mai frumoase grădini din lume, paradisul cu uşile deschise

1 wisteria trellises in ashikaga jpg jpeg

Oricât de mică ar fi o grădină, ne poate schimba starea în bine prin spectacolul de culoare pe care îl oferă. Cele mai frumoase grădini din lume ocupă primele locuri în topul destinaţiilor de vis.

Nu există un creator mai iscusit decât natura. Cu toate acestea, nu putem să rămânem indiferenţi la talentul unor peisagişti şi grădinari care transformă o bucată de pământ într-o adevărată operă de artă. La unele grădini au muncit generaţii întregi, iar cu trecerea anilor au devenit şi mai încântătoare. Cele mai frumoase grădini din lume atrag, anual, mii de turişti.

Ashikaga, un labirint de flori multicolore

ashikaga1 jpg jpeg

Parcul de flori Ashikaga este situat în provincia Tochigi din Japonia şi acoperă aproximativ 8,2 ha. Este renumit pentru cei peste 300 de arbuşti wisteria (glicină) şi pentru cele 5000 de azalee. Parcul este deschis pe tot parcursul anului, însă cei mai mulţi turişti vin aici, în lunile aprilie-mai, ca să admire înflorirea glicinei de 150 de ani. Este o plantă uriaşă, a cărei coroană de flori albastre-violet este sprijinită pe un cadru de lemn, astfel încât pare că te afli sub o umbrelă. De asemenea, oamenii sunt fascinaţi de un tunel de glicine albe care se întinde pe 80 de metri lungime.

Una dintre cele mai frumoase grădini din lume se află în Dubai

miracle garden dubai jpg jpeg

Una dintre cele mai frumoase grădini din lume se găseşte în mijlocul deşertului, în Emiratele Arabe Unite. Dubai Miracle Garden se întinde pe o suprafaţă de 7,2 ha şi conţine aproximativ 250 de milioane de plante. Grădina a fost deschisă  în 2013, de Ziua Îndrăgostiţilor, iar tunelul de inimi, acoperit cu flori, a devenit un simbol al parcului, unde mii de turişti îşi fac fotografii. Aici surprind şi machetele acoperite de flori în formă de animale, oameni şi mijloace de transport.

În 2016, un avion Airbus A380, împodobit cu petunii multicolore a intrat în Cartea Recordurilor pentru cel mai mare aranajament floral din lume. În perioada mai-septembrie, grădina este închisă, datorită temperaturilor ridicate.

Nong Nooch, visul thailandez

nong nooch jpg jpeg

Grădina Botanică Nong Nooch din Thailanda este poate cea mai complexă din lume pentru că, pe lângă diferitele specii de plante, aduse de pe toate continentele, oferă şi zeci de atracţii pentru turişti. Astfel, printre copacii tropicali şi-au făcut loc sălile de spectacol, restaurantele, spa-urile, sălile de masaj şi piscinele, toate acestea acoperind o suprafaţă de 242 ha.

Grădina este cunoscută pentru cea mai bogată colecţie de palmieri din lume, cu peste 1.100 de specii, dar şi pentru zona cactuşilor şi a orhideelor. Preferatele copiilor sunt, însă, Valea Dinozaurilor şi Ferma de Elefanţi.

Mai citeşte şi: Topul celor mai frumoase locuri din lume

Butchart, o grădină de familie

butchart gardens jpg jpeg

Grădina soţilor Robert Pim şi Jenny Butchart este situată în regiunea British Columbia din Canada şi se întinde pe 22 ha. Familia Butchart s-a mutat în regiune în 1904, pentru a construi o fabrică de ciment, zona fiind bogată în calcar. Între timp, în locul unde calcarul se epuizase, Jenny  a început să creeze o grădină, transferând pământ pentru diverse plante. Peste ani, cariera s-a transformat într-o grădină înfloritoare, care atrage, anual, un milion de vizitatori. 

Exbury, 100 de ani de tradiţie

exbury jpg jpeg

Printre nenumăratele atracţii turistice ale Angliei se numără Grădinile Exbury. Proprietatea a fost cumpărată în 1919 de Lionel Rothschild, care şi-a propus să îmbogăţească grădina cu specii rare de plante. Descendenţii săi i-au continuat munca, transformând cele 80 ha de pământ într-un colţ de rai. Arborii preţioşi, azaleele şi cameliile au un colorit bogat, astfel încât, în orice anotimp te-ai afla în grădină, ai impresia că te însoţeşte un curcubeu. Cele trei lacuri ornamentale, unite prin cascade, sunt un alt punct de atracţie al grădinii.

Mai citeşte şi: Parcul Natural Comana, atracţie de weekend pentru copii şi aventurieri

 Recente

Beneficiile și efectele negative ale soarelui asupra corpului jpg
Un zâmbet de milioane costă foarte puțin dar îți poate oferi foarte multe jpg
Fulgi sau lapte de ovaz in cafea  Sursa foto Shutterstock 1453749629 jpg
Tăierea părului îl face să crească mai repede  Shutterstock  jpg
a muri de bătrânețe  sursa foto   Shutterstock jpg
reflexoterapie palmara ok shutterstock 1270690045 jpg
Ce spune despre sanatatea ta culoarea menstruatiei  Sursa foto Shutterstock 2204663437 jpg
Obiecte toxice, potpourri, shutterstock jpg
Caini care se adapteaza usor la apartament, foto shutterstock jpg
Atentie la cheagurile de sange  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei screen post folBYP0ED0k unsplash jpg
foto caravana 2021 jpeg
slabesti dieta este importanta jpg
3 buchete de mireasă ce vor continua să fie populare și în 2023 jpg
De ce te prind serialele așa de tare Afla care sunt tehnicile de marketing care te fac să ți pierzi nopțile de dragul narațiunii preferate! jpg
Ai nevoie de un nou televizor în living room  Îți spunem noi cum să l alegi! jpg
Top 4 iphone hacks pe care nu le știai, dar de care ai nevoie jpg
Photo 1 @siora18 Unsplash jpg
Topuri și cămăși de damă care se potrivesc formelor mai rotunde jpg
Cum să alegi și să asortezi cizmele de toamnă perfecte jpg