Cele mai frumoase plaje din lume

1 48834 original jpg jpeg

Visezi la o vacanţă de vis, pe o plajă pustie, cu cel mai fin nisip, care să se lase „mângâiat" de cele mai albastre şi limpezi ape de pe pâmânt? Ei bine, aceste plaje există şi sunt împrăştiate prin toate părţile lumii.

Frumuseţe sălbatică se găseşte la tot pasul pe plajele din Bora Bora,insulă situată în arhipelagul polinezian! Se spune chiar că Bora Bora este cel mai romantic loc de pe pământ,nu degeaba fiind numită „Perla Pacificului". Frumuseţea locului este dată nu numai de apele în nuanţe superbe de albastru, ci şi de lagunele şi de recifele de corali, care s-au născut după ce vulcanul Mount Otemanu şi-a întrerupt activitatea.

O altă plajă care-ţi taie respiraţia este Nungwi, sitauată în Insula Zanzibar, din îndepărtata Tanzanie, pe continentul african. Nungwi este cea mai frumoasă dintre plajele care alcătuiesc arhipelagul Zanzibar, de accea orice turist speră că va ajunge aici măcar o dată-n viaţă. Nisipul fin şi apele de un turcoaz răpitor fac ca peisajul să pară desprins din poveste.

49538232f371b891d0c27e65c52793ac jpg jpeg

O altă plajă superbă, ideală pentru un concediu relaxant este Negril, aflată tocmai în Jamaica, în Oceanul Indian. Aici, vremea este mai tot timpul însorită. De ani de zile, Negril apare în toate revistele de călătorii în topul celor mai frumoase plaje din lume. Are un farmec aparte, dat mai ales de nisipul alb, foarte fin şi de peisajele sălbatice.

73d046e7955309fdb8b3ace9c4bb7672 jpg jpeg

Situată printre cele mai frumoase plaje din lume este şi Copacabana, din oraşul brazilian Rio de Janeiro. Un adevărat paradis, aceasta vor găsi toţi cei care vor avea ocazia să trreacă vreodată pe la Copacabana. Este celebră pentru nisipul alb, care se întinde pe o lungime de cinci kilometri. Plaja este recunoscută pentru veselia şi distracţia de la tot pasul. Doar aici au loc, an de an, unele dintre cele mai celebre Revelioane din lume!

83d2594304948479ba268e1146fc3ed7 jpg jpeg

Străjuită de sute de palmieri, o altă plajă celebră pentru frumuseţea ei este Waikiki, din Hawaii. Pentru cei care vor să petreacă câteva zile de vis în acest loc, este bine de ştiut că perioada cea mai bună este între lunile decembrie şi martie, când pe bătrânul continent european este iarnă. Turiştii vor găsi tot ceea ce au nevoie: de la peisaje superbe, la nisip fin, dar şi multă distracţie.

0cacb433bc7fa352ef639e81ec81a15e jpg jpeg