Cele mai frumoase târguri de Crăciun

1 48007 original jpg jpeg

În prag de Crăciun, în marile oraşe ale Europei, târgurile specifice îşi deschid porţile. Vizitatori sunt mulţi, atraşi de dulciurile expuse în târguri, dar împinşi mai ales de dorinţa de a intra în spiritul Sărbătorilor.

Nu-i capitală europeană în care să nu se deschidă măcar un târg de Sărbători. Dar cele mai cunoscute astfel de târguri se ţin în marile oraşe,în capitalele turistice ale lumii. Dacă ţi-ai propus să-şi petreci vacanţa peste hotare,nu rata ocazia de a vizita standurile amplasate în oraşul în care vei merge!

Viena

Între 12 noiembrie şi 24 decembrie,Viena City Hall Square devine un spaţiu de neuitat pentru vizitatorii dornici să intre în spiritul Crăciunului. Austriecii şi turiştii sunt atraşi cu mic cu mare în acest loc de aromele delicioase de turtă dulce tradiţională,migdale prăjite şi miere,care se pot simţi în tot centrul oraşului.

Bruxelles

În fiecare iarnă,intre 25 noiembrie şi 1 ianuarie,inima oraşului Bruxelles bate în ritmul minunilor ca desprinse din poveştile copilăriei. Aici poţi vedea un decor magic,o piaţă magnifică,superb luminată. Nu lipsesc caruselele,nici faimosul patinoar. Vizitează Marché aux Poissons şi Place St. Catherine,unde vei găsi o mulţime de cadouri de Crăciun şi diverse delicii gastronomice de sezon.

Praga

Dacă treci prin Praga între 26 noiembrie şi 1 ianuarie,vei găsi în piaţa oraşului vechi târgul Praga "Winter Wonderland" şi te vei plimba în jurul căsuţelor din lemn frumos amenajate,savurând specialităţi cehe tradiţionale şi produse de patiserie. Tot de aici se pot cumpăra cadouri lucrate manual,pentru cei dragi. Cu o cană de vin fiert în mâini,te asiguri că nu-ţi va fi frig! În plus,gustul acelui vin îţi va plăcea cu siguranţă!

Paris

Celebrul bulevard Champs Élysées din Paris se transformă,între 19 noimbrie şi 2 ianuarie într-un spectaculos loc pentru sărbătorile de iarnă. De la Rond-Point des Champs-Elysées până în Place de la Concorde,cea mai frumoasă stradă din lume devine un loc magic,încărcat de spiritul Crăciunului. Gastronomie şi decoraţiuni,fantezie şi farmecul Franţei.