Cele mai spectaculoase fântâni din lume

1 85199 original jpg jpeg

Îndeplinesc dorinţe, aruncă jeturi multicolore, dansatoare şi aduc bogăţie. Sunt fântânile-monument care atrag mii de turişti din întreaga lume. Află care sunt cele mai vizitate!

Roma: Fontana di Trevi, locul unde revii

image

Nicio vizită la Roma nu este completă dacă nu ajungi la celebra Fontana di Trevi. Ce o face cunoscută este legenda sa, care spune că o monedă aruncată cu mâna dreaptă peste umărul stâng, stând cu spatele la apă, te va face să te întorci în Oraşul Etern. Două monede te vor ajuta să-ti gaseşti dragostea, iar trei te duc la altar... Se spune că vechii romani aruncau monede în apă drept ofrandă zeilor, în schimbul întoarcerii în siguranţă a soldaţilor de la război. Cum obiceiul încă se păstrează, în fântâna Trevi se strang aproximativ 3.000 de euro pe zi. Deşi este ilegal să încerci să iei banii, încă mai există încercări în acest sens. Cel mai cunoscut dintre hoţii de monede era poreclit d’Artagnan şi a fost prins în anul 2002, după 34 de ani de subtilizat bani din undele albastre ale fântânii.

Las Vegas: Fântânile Bellagio, spectacol de sunet şi muzică

image

În fiecare an, oraşul Las Vegas atrage milioane de vizitatori, iar printre obiectivele turistice din oraşul casinourilor se află şi fântânile din faţa hotelului Bellagio. Acestea au devenit faimoase în toată lumea pentru spectacolul realizat de jeturile de apă, combinat cu lumini şi muzică, sincronizarea fiind perfectă. Coregrafia se desfăşoară pe melodii precum „Fly Me To The Moon“ (Frank Sinatra), „My Heart Will Go On“ (Celine Dion) sau „Time to Say Goodbye“ (Sarah Brightman şi Andrea Bocelli). Fântânile folosesc apă proaspătă de izvor, adusă la suprafaţă de conducte subacvatice dotate cu peste 1.200 de duze. Asupra lor sunt proiectate spoturi luminoase colorate. Până la ora 19.00, spectacolul are loc o dată la 30 de miute, iar după această oră, din 15 în 15 minute. Costul fântânilor a fost estimat la 50 de milioane de dolari.

Singapore: Fântâna Bogăţiei şi principiile Feng Shui

image

Aflată în mall-ul Suntec City din Singapore, Fântâna Bogăţiei este cea mai mare din lume, având 1683 m² şi 13,8 m înălţime. Este alcătuită dintr-un inel cu o circumferinţă de 66 m, susţinut de 4 coloane înclinate. A fost construită conform principiilor Feng Shui: este înconjurată de 5 blocuri de birouri, reprezentând degetele mâinii stângi, care iese din pământ. Fântâna în sine desemnează un inel aşezat în palmă, semn al bunăstării şi armoniei. Chinezii cred că apa este unul dintre cele mai puternice elemente ale naturii, fiind sursă de energie şi aducătoare de noroc. De acest motiv, apa din renumita fântână curge spre interior, ceea ce evocă păstrarea energiilor pozitive interioare. În anumite momente ale zilei, circuitul principal al apei apei este închis iar vizitatorilor le este permis să se plimbe în jurul unei mini-fântâni aflată la baza celei mari – lucru care, se spune, aduce noroc. Noaptea, fântâna e iluminată de lasere care scriu pe perdeaua lichidă mesaje cu dedicaţie.