Crăciun în Bucovina, un tărâm de poveste

1 72389 original jpg jpeg

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, sărbătoarea cea mai frumoasă din an. Iar cel mai frumos loc în care-ţi poţi petrece sărbătorile de iarnă este zona Bucovinei, unde tradiţiile şi obiceiurile încă se respectă, şi magia Crăciunului este unică.

Sărbători de poveste în Bucovina

Se spune că în Bucovina,masa din Ajunul Crăciunuluitrebuie să conţină 12 feluri de mâncare şi că nimeni nu trebuie să se atingă de ele până când nu vine preotul să le sfinţească. Bucatele tradiţionale delicioase preparate din carne de porc,cum sunt şunca,cârnaţii,drobul,toba,sarmalele,friptura,salata de boeuf,nu lipsesc de pe masă.

De asemenea,este locul în care te poţi reîntoarce la copilărie când vezi prin sate cum se merge cu colindul din casă în casă copiii anunţând naşterea lui Iisus Hristos sau cu Steaua,cum cei mici se dau cu sania,fac oameni de zăpadă şi se bucură de fiecare clipă. 

1f8c8bae21cb0fbba9a024c405dd27fe jpg jpeg

Bineînţeles,dacă alegi să-ţi petreci sărbătorile de Crăciun acolo,nu poţi să nu vizitezi mănăstirile celebre precum Voroneţ,Suceviţa sau Dragomirna. Acolo ai prilejul de a admirafrumuseţea mănăstirilor cu picturi originale şi unice. Şi,de asemenea,poţi admira ţesături din vremea lui Ştefan cel Mare de la Mănânstirea Voroneţ numită „albastru de Voronet”,datorită culorii predominate de albastru. La Mănăstirea Putna poţi vizita şi muzeul istoriei Putnei axat pe mitul Ştefan cel Mare,fiind locul în care este îngropat domnitorul.

104dabbb95ddbdd8d978678972e6ae6f jpg jpeg

Iar dacă sunteţi iubitori de sporturi de iarnă,pârtiile din Vatra Dornei şi de la Gura Humorului,Ariniş,vă aşteaptă. Zăpada este numai bună pentru schiat,peisajele fiind spectaculoase,aerul curat,bucurându-ţi ochii de ceva absolut mirific,mai ales dacă ninge.

17527073b9b116bb3cadcd23f92f0acf jpg jpeg

Te poţi caza la una dintre pensiunile sau conacele bucovinene,fiind destul de numeroase.