Descoperă peisajele care îţi taie răsuflarea în vacanţele cu trenul în Elveţia

1 73388 original jpg jpeg

Nu e pe radarul turiştilor români, însă Elveţia este un paradis de vacanţă pe toată durata anului. Dacă iarna se practică sporturi, vara este numai bună pentru drumeţii şi de ce nu, pentru călătorii cu trenul.

Te vei afla în mijlocul unor peisaje care îţi taie răsuflarea. Descoperă peisajele care îţi taie răsuflarea în vacanţele cu trenul în Elveţia

În Elveţia,peisajul este în continuă schimbare. De la vârfuri muntoase acoperite de zăpadă şi gheţari la văi luxuriante cu mult verde şi multe râuri. În contrast sunt şi micile sate idilice în comparaţie cu oraşele plin de viaţă.

Poate că nu te-ai fi gândit niciodată la o vacanţă cu trenul,mai ales în Elveţia. Ce trebuie să ştii este că această ţară are o importantă reţea de căi ferate construite în secolul XIX,pe care astăzi circulă nu doar trenuri noi,dar şi trenuri din epoca de odinioară,restaurate,şi care te pot duce până în vârful Alpilor.

Ştiai că poţi călători pe calea ferata Jungfrau,care te poartă până la 3.454 metri altitudine,fiind cea mai inalta statie de cale ferata din Europa?

Care sunt cele mai pitoreşti călătorii cu trenul în Elveţia

Călătoria cu trenul poate fi cel mai bun mod de a te bucura de măreţia şi frumuseţea de neegalat a Elvetiei. Primele rute de tren pitoreşti au fost proiectate de inginerii englezi la mijlocul secolului al XIX-lea,pe vremea bogăţiei de după Revoluţia Industrială şi perioada de glorie a turismului.