Escapadă în natură cu prietenele – Ce este esențial să iei cu tine în excursie

Dacă planifici o mini excursie în natură cu prietenele tale, ar trebui să te și pregătești pentru o asemenea escapadă.

image

De la hainele pe care trebuie să le porți și până la rucsacul cu cele necesare, totul trebuie să fie pregătit pentru a nu avea surprize pe parcurs. Te invităm să citești rândurile următoare și să descoperi câteva informații utile care să te ajute atunci când vrei să te aventurezi în natură.

Iată cum să te pregătești pentru o escapadă în natură cu prietenele tale

  • Echipamentul de calitate

Probabil primul lucru la care ar trebui să te gândești când organizezi o ieșire în natură cu prietenele tale este echipamentul outdoor. Indiferent de vremea de afară, vestimentația respectivă trebuie să fie potrivită mediului în care te afli. Protecția este importantă, mai ales dacă ai de gând să faci un traseu montan cu prietenele tale. Echipamentul pentru sezonul rece poate fi compus dintr-o pereche de pantaloni de iarnă de damă, așa cum găsești pe Himalaya.ro și o jachetă confortabilă care să ofere libertate de mișcare. 

Lucrurile se simplifică dacă excursia are loc vara, însă indiferent de anotimp, nu ar trebui să îți lipsească bocancii cu care să cutreieri munții.

  • Apă și mâncare

Dacă te-ai lămurit cu echipamentul outdoor pentru o excursie planificată cu cele mai bune prietene ale tale, este momentul să te ocupi de rucsac. Pe lângă hainele de schimb, în caz de ceva, este musai să ai mâncare și apă. 

Un popas de odihnă pe drum este binevenit atunci când trebuie să îți tragi sufletul. O gustare în natură, sub cerul liber, nu poate fi decât un moment relaxant și frumos. Poți pregăti pachetul de mâncare cu o seară înainte, la fel și câteva sticle de apă.

  • Bateriile încărcate

Nu poți pleca la drum fără să îți încarci bateria telefonului mobil. Este de asemenea recomandat să ai la tine și o baterie externă, precum și încărcătorul telefonului, în caz de urgență. 

Nu se știe niciodată cum poți rămâne fără baterie, poate chiar în timpul aventurii tale în natură. Și cum fotografiile și videoclipurile consumă cel mai mult bateria telefonului, este bine să ai și un plan de rezervă.

  •  Trusa de prim ajutor

Este ușor să spui “Mie nu mi se poate întâmplă așa ceva!” și să pleci într-o excursie cu cele mai pozitive gânduri, alături de prietenele tale. Însă lucrurile neprevăzute pot apărea fix când te aștepți cel mai puțin. Pornind de la această idee, rucsacul tău ar trebui să conțină și o trusă de prim ajutor. 

O sticlă de rivanol, una de apă oxigenată, tifon, leucoplast, foarfecă, comprese sterile, garou și atele sunt câteva dintre cele necesare pentru o trusă de prim ajutor. Acestea se găsesc pe piață gata completate, așa că nu este greu să îți achiziționezi o trusă ca aceasta înainte de a pleca într-o drumeție.

Așadar, o escapadă în natură cu prietenele tale poate fi o ieșire nemaipomenită, dacă te pregătești ca la carte. Rândurile de mai sus te pot ajuta atunci când organizezi o excursie cu amicele tale și împreună puteți pune la punct toate detaliile.

Poză de Adil Alimbetov pe Pexels.com



Recente

Prajitura poloneza  Sursa foto shutterstock 1935242111 jpg
clickpentrufemei ro jpg
femeie în casă  foto   Shutterstock jpg
Deshidratare jpg
femeie ca o regină foto   Shutterstock jpg
mască de față  foto   Shutterstock jpg
Ginkgo biloba  Sursa foto shutterstock 1767278624 jpg
Fibrom uterin jpg
Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg