Grecia, tarâmul vacanţei

1 71013 original jpg jpeg

Vremea frumoasă de afară te duce cu gândul la o vacanţă în stil mediteranean? Ei bine, poţi lua în calcul câteva zile de concediu în Grecia. Marea te va imbia cu valurile ei, iar peisajele stâncoase te vor provoca la aventură.

Dacă îţi place să călătoreşti sunt sigură că Grecia va fi pentru tine o destinaţie plină de surprize plăcute. Pentru şapte zile în Grecia agenţiile de turism aduc în atenţie câteva oferte destul de tentante pentru această perioadă. Astfel,vei plăti în jur de 200 pentru cazare la hotel de trei stele,drum şi mic dejun inclus. Şi incă ceva! Cu cât îţi vei planifica din timp concediul cu atât vei ieşi mai ieftin. Unele hoteluri oferă reduceri de preţ dacă îţi faci o rezervare timpurie. Iar dacă pleci pe cont propriu (fără să depinzi de vreo ofertă turistică) şi-ţi iei biletul de avion cu câteva luni înainte poţi economisi între 50 şi 100 de euro,bani pe care îi poţi folosi pentru distracţie.

Pe litoral te simţi cel mai bine

De la jumătatea lunii mai până la sfârşitul lunii septembrie poţi face plajă pe una dintre plajele însorite ale Greciei. De aceasta aparţin mai multe insule,adevărate oaze de linişte şi relaxare pentru turişti. Printre cele mai frumoase se numără plajele insulelor Creta,Ciclade,Corfu (staţiune cunoscută pentru plajele cu apă cristalină,numai bună pentru snorkeling şi scufundări),Chios,Santorini (aici preţurile sunt mai scumpe),Skiathos ş.a. Preţul cazării poate varia de la o staţiune la alta,cea mai ieftină începând cu 19 euro (pentru un hotel de trei stele centrul staţiunii Neos Marmaras si 120 km de aeroport).

La Meteora admiri frumuseţea mănăstirilor

Dacă ajungi în Grecia atunci merită să mergi la Meteora. Te bucura aici de un peisaj deosebit şi,mai ales,de frumuseţea mănăstirilor (şase la număr). Cea mai veche mănăstire de aici este cea care poartă hramul Sfântului Ştefan (găseşti aici şi un muzeu unde poţi admira o serie de obiecte de cult).  Pe cea mai înaltă stâncă de aici se află Mănăstirea Schimbarea la Faţă.

La Atena poţi face shopping

Dacă îţi face plăcere să mergi la cumpărături atunci merită să dai o fugă prin magazinele din Atena. De la aeroport poţi ajunge aici cu mijloacele de transport în comun (au o reţea bine dezvoltată). Cine a mai fost la Atena ştie,probanil,că Ermu este o celebra stradă unde poţi găsi o serie de magazine cunoscute ca brand-uri. Dacă eşti norocoasă şi prinzi reducerile de preţ sau lichidările de stoc vei fi şi mai încântată. Cum ajungi aici? Ei bine,din Piaţa Constituţiei,poţi coborî pe Ermu (strada te duce spre Monastiraki şi Plaka). În zona veche a oraşului ai ocazia să mergi la cumpărături de suveniruri. Avantajul este că la aceste târguri poţi negocia preţul lor.