Hoteluri de milioane

1 82139 original jpg jpeg

Fiecare zonă turistică a lumii se laudă cu hotelurile sale de lux, menită să atragă clienţii cu dare de mână. Există însă localuri unice, cu camere a căror opulenţă întrece orice imaginaţie, şi al căror preţ pentru o singură noapte e format din cifre cu peste patru zerouri.

În lumea hotelurilor de lux, clientul trebuie să se simtă stăpânul lumii. Apartamentele somptuoase au, obligatoriu, vederi spectaculoase, sunt decorate minuţios, cu risipă de materiale preţioase, şi sunt înzestrate, dacă nu cu lift propriu şi jacuzzi cu panoramă, măcar cu o pivniţă cu vinuri şi cu un personal specializat, gata să sară, îndatoritor, la cea mai mică dorinţă a muşteriului.

Royal Penthouse Suite, Geneva:  panoramă spre lac şi majordom personal

Hotelul elveţian „President Wilson“ este considerat unul dintre cele mai mari hoteluri din Europa. Sub denumirea de Royal Penthouse Suite, cel mai scump apartament se remarcă prin priveliştea deosebită, având o terasă cu vedere la Lacul Leman. Dormitorul este dotat cu o baie din marmură, cu un jacuzzi care dă spre lac şi cu produse de îngrijire create de casa de modă Hermès, specializată în bunuri de lux. Liftul privat duce direct în dormitor, unde un majordom personal serveşte clienţii la orice oră. Preţul pentru un apartament începe de la 80.000 de dolari pe noapte.

The 13, Macao: Opulenţă în stil baroc

 „The 13“ este hotelul care deţine una dintre cele mai scumpe camere din lume. Hotelul este situat în oraşul Macao, pe coasta de est a Chinei, iar costul unei camere începe de la 86.000 de dolari.  Localul oferă clienţilor săi un lux ieşit din tipare. Decorată în stil baroc, cu draperii în culori calde, mobilă din lemn masiv şi candelabre strălucitoare, camera este dotată şi cu un lift privat. Este, bineînţeles, deservită de un majordom.

Maharaja’s Pavilion, Jaipur : un muzeu privat

 Oraşul indian Jaipur se laudă cu un hotel cum puţine sunt pe lumea asta. Raj Palace le oferă vizitatorilor cu dare de mână o cameră grandioasă, numită Maharaja‘s Pavilion, al cărui preţ pe noapte porneşte de la 65.000 de dolari. Camera se remarcă printr-un decor în stil indian unic - pereţi aurii, covoare persane, rame sculptate minuţios. Picturile murale şi candelabrul din cristal încântă privirea oaspeţilor încă de la intrare. Încăperea se continuă cu o terasă şi cu un lift privat. Apartamentul are propriul muzeu, care etalează o colecţie de ceasuri antice, bijuterii şi arme.

Villa Hilltop, Laucala: o oază tropicală

 Pe Insula Laucala din arhipelagul Fiji se află „Villa Hilltop“. Hotelul e situat într-o regiune muntoasă, cu vedere panoramică la întreaga insulă şi la apele incredibil de albastre ale oceanului Pacific. Cei care vor să se cazeze aici au nevoie de aprobarea proprietarului, care închiriază vila doar atunci când el nu se află acolo. Oaspeţii locului se pot bucura de o varietate de fructe şi legume exotice, proaspete, care ajung pe masă direct din grădina din împrejurimi. Localul are propria pistă de aterizare, iar un bucătar personal deserveşte clienţii fideli. Aceştia se mai pot relaxa jucând golf, făcând călărie şi explorând împrejurimile. Preţul unei camere, pentru o noapte, începe de la 45.000 de dolari.

Penthouse Suite, Sardinia: farmecul mediteranean

Hotelul „Cala di Volpe“, din insula italiană Sardinia, încântă oaspeţii cu un apartament de trei camere, Penthouse Suite, unde preţul unei nopţi de cazare începe de la 41.177 de dolari.  Decorul este creat special, în aşa fel încât să fie în armonie cu împrejurimile. Apartamentul se remarcă prin accesul la acoperişul privat, de unde oaspeţii pot admira, luând cina pe terasă, Costa Smeralda - ţărmul cu nisip fin, alb, mângâiat de valurile în nuanţa smaraldului. Se mai pot bucura de o piscină mare şi o colecţie specială de vinuri.

Suite 5000, New York: luxul de la etajul 50

„Suite 5000“, apartamentul de lux al Hotelului Mandarin Oriental, din New York, afişează un preţ începând de la 36.000 de dolari pe noapte. Are trei camere şi este situat la etajul 50. De acolo, priveliştea este unică, vizitatorii putând admira cel mai mare parc al oraşului, Central Park, sau Râul Hudson. Încăperile impresionează oaspeţii printr-un candelabru din cristale Swarovski, sculpturi şi mobilă facută la comandă. Pentru clienţi sunt organizate o serie de expoziţii de artă, vizionări de filme şi audiţii de viniluri rare. Oaspeţii beneficiază de serviciile unui stilist personal, şcolit la celebra casă de modă Dior.

Ştiai că...

... în Oceanul Pacific trebuia să se înfiinţeze un lanţ de hoteluri inspirat din cărţile lui Jules Vernes? „The Poseidon Undersea Resort“, din arhipelagul Fiji, ar fi fost primul lanţ hotelier care ar fi funcţionat sub apă, la o adâncime de 12 m. Din păcate, din cauza unor neînţelegeri financiare, planurile nu au fost încă puse în practică.