Minivacanţă în Ungaria

1 48349 original jpg jpeg

Zilele frumoase ale primăverii te îmbie să pleci într-o mică vacanţă? Ei bine, îţi poţi pregăti bagajele pentru un sejur în Ungaria. Iată trei obiective turistice pe care merită să le vizitezi!

Agenţiile de turism vin în această perioadă cu o serie de oferte convenabile şi foate tentante pentru excursii în Ungaria.

Două-trei nopţi de cazare costă în jur de 180 de euro de persoană. În acest preţ,ofertele speciale mai pot include o croazieră pe Dunăre,ghid român şi petrecere de rămas bun cu spectacol inclus.

Mai trebuie să ţii seama de faptul că preţul nu cuprinde asigurarea medicală sau asigurarea Storno (acoperirea pierderilor rezultate din anularea călătoriei în caz de boală,deces,incendiu sau furt).

Vizită la Palatul Regal

Dacă te-ai hotărât să pleci în Ungaria,nu trebuie să ratezi Palatul Regal din Budapesta,situat în partea de sud a Cetăţii Buda (aparţine patromoniului mondial).

El găzduieşte o serie de muzee importante:Muzeul de istorie a Budapestei,Galeria Naţională a Ungariei,Muzeul de Artă Contemporană şi Biblioteca Naţională Szechenyi. În plus,odată ce ai ajuns aici,participi la evenimente culturale.

Relaxare pe coasta Lacului Balaton

La 100 de kilometri de capitala Ungariei se află lacul Balaton. Cele mai frumoase staţiuni din jurul lacului sunt Siofok,cunoscută sub numele de „Capitala Petrecerilor”,şi Balatonfured,o localitate balneară.

În plus,mai poţi vizita satele din apropierea bazinului,dar şi podgoriile de pe coasta nordică a lacului. Peninsula Tihany te mai încântă cu atmosfera renumitului cartier istoric,iar la Badacsony poţi admira un interesant peisaj vulcanic.

Tur gratuit la palatul Parlamentului

În Budapesta,mai poţi face un tur gratuit asistat la Palatul Parlamentului. Te asigur că vei fi impresionată de frumuseţea şi impetuozitatea arhitecturii!

Chiar dacă nu se plăteşte,intrarea în clădire se poate face cu ajutorul unui bon de ordine. Acesta se eliberează pe baza cărţii de identitate,iar vizitele sunt organizate între orele 10:00-14:00.