Minivacanţă la Băile Herculane

1 48256 original jpg jpeg

Ascunsă în Valea Cernei, staţiunea Băile Herculane te farmecă cu amestecul ei de antic şi modern. Mai mult decât atât, ea îţi oferă multe posibilităţi de tratament la izvoarele sale termale.

Am o amintire specială legată de Băile Herculane. Era iarnă,ningea şi undeva,la marginea staţiunii,era un bazin natural din piatră,umplut cu apă sulfuroasă fierbinte. Câţiva curajoşi făceau baie în acel bazin şi se băteau cu zăpadă. De fapt,mica staţiune te aşteaptă la poalele muntelui Domogled şi este un amestec fermecător de antic şi de modern. Poate pentru că se numără printre cele mai vechi staţiuni din lume.Aşezarea închinată lui Hercules

În perioada civilizaţiei romane,acest loc a fost punctul de atracţie pentru aristocraţia Romei antice.

Însuşi împăratul roman Traian a pus bazele acestei staţiuni în anul 102 d. Ch. Impresionaţi de excepţionala putere tămăduitoare a apelor sacre de pe Valea Cernei,romanii le-au închinat un adevărat cult sub numele lui Hercules.

De aici şi denumirea staţiunii. În urma lor,au lăsat apeducte,băi,statui,monede şi alte vestigii. Anticele băi termale aflate în interiorul hotelului Roman există şi acum. Vizitatorii hotelului au posibilitatea să urmeze tratamente balneare deosebit de eficiente.

Ce tratamente poţi face

Majoritatea hotelurilor din această staţiune îţi oferă numeroase tratamente alternative pentru afecţiunile reumatice,neurologice,bolile respiratorii sau cele digestive:băi termale sulfuroase sau sărate,electroterapie,kinetoterapie,hidromasaj,cură de detoxifiere cu apă termală.

Numeroasele izvoare termale fac ca aerul să fie puternic ionizat. Aeroionii îţi reglează tensiunea arterială,ameliorează tulburările endocrine şi-ţi calmează durerile de cap. Aşa că nu uita să vizitezi cele 16 izvoare termale aflate în staţiune.

Un loc de relaxare

Dacă nu ai motive să te tratezi,dar cauţi un loc de relaxare,staţiunea Herculane poate fi o variantă. Cele peste 20 de pensiuni îţi oferă camere moderne,cu preţuri între 50 şi 100 de lei. Poţi vizita Peştera Hoţilor,aflată lângă hotelul Roman,sau piscina cu apă termală „Şapte Izvoare”,situată la 7 km de staţiune.

Dacă vrei să urci pe munte,ai de ales între cinci trasee montane marcate,de la cele mai simple,la cele mai abrupte. Dacă nu,te poţi relaxa în sauna hotelului sau savura un cappuccino la cafenelele din oraş.