Moeciu, destinaţia ideală pentru familia ta

1 49493 original jpg jpeg

Eşti dornică de drumeţii montane? Poţi merge la Moeciu! Traseele montane nu sunt grele, cazarea este ieftină, iar peisaju-i de basm.

Nimic nu se compară cu o vacanţă la munte! Munţii te învăluie cu vraja lor,iar aerul curat te energizează. Brazii înalţi,frumuseţea stâncilor,mirosul florilor şi al fânului proaspăt cosit,dar şi ospitalitatea oamenilor,toate te fac să te întorci fără doar şi poate la Moeciu.

Pensiunile din această zonă oferă condiţii excelente de cazare. În plus,proprietarii pun gratuit la dispoziţia turiştilor biciclete,echipamente de munte,bucătării complet utilate şi curţi încăpătoare amenajate cu leagăne pentru copii.

Dacă te‑am convins,te invit să descoperi alături de familie câte ceva din minunăţiile de aici!

Pădurea,oază de linişte şi de relaxare

Pădurile dese de brazi de aici sunt locurile în care te poţi bucura din plin de linişte,de mirosul de pământ reavăn şi de fragi. Chiar şi florile din luminişuri şi tufele de afini îţi fac drumeţia mai uşoară.

CLIIMA20110922 0053 1 jpeg

Mersul prin pădure e mai uşor dacă urmăreşti poteca şi nu o iei pe scurtături. Trebuie însă să fii atentă pe unde calci. Crengile uscate te pot răni la picioare dacă nu le eviţi la timp. De asemenea,nu călca pe stânci sau pe pietre care nu ţi se par stabile.

Măgura,sătucul dintre văi

Moeciu de Jos,comună apropiată de legendarul Castel Bran,îţi pune la dispoziţie nenumărate trasee,uşor de practicat (care nu necesită neapărat echipament special).

Dacă vrei să mergi spre satul Peştera sau spre Măgura,trebuie să ai în vedere că drumeţia durează în jur de trei-patru ore (doar dus,iar dacă mergi cu bicicleta,cu mult mai puţin). Dacă stai mai multe zile,lasă traseul pentru o zi când te simţi mai odihnită. Te sfătuiesc să nu pleci fără câteva provizii la tine.

c2a74d46c2c0dae7e955556243fb4013 jpg jpeg

Munţi şi văi de o frumuseţe aparte

Odată ce ai trecut prin pădurile falnice de conifere ţi se deschid la drum platouri de-o frumuseţe uimitoare. Aici,ai ocazia să te întâlneşti cu localnicii din Moeciu. Poposesc aici aproape toată vara să cosească iarbă pentru animale. Aşa că viaţa lor nu-i tocmai uşoară. Ca să-ţi dai seama de hărnicia lor e deajuns să numeri căpiţele.

04b471252a3680e48043468edcaefeee jpg jpeg

Câteva măsuri de precauţie!

Pe munte trebuie să fii pregătită pentru orice. Nu te speria,nu-i chiar atât de rău! Urmăreşte traseul marcat şi evită stânele deoarece te pot întâlni cu câinii ciobăneşti. Dacă sunt agresivi spray-urile cu piper îţi pot fi de mare ajutor,iar băţul de care te ajuţi atunci când urci se poate trasnforma într-o armă de apărare. Şi încă ceva! Evită să mergi pe munte noaptea deoarece prădătoarele (de la urşi până la mistreţi) sunt mai active la lăsarea întunericului.

Sfat

Încalţă-te cu o pereche de ghete comode şi pune în bagajul de munte pelerina de ploaie.