Paris, destinaţia ideală de Crăciun

1 78431 original jpg jpeg

Imaginează-te petrecându-ţi vacanţa de iarnă în cel mai magic oraş din lume, Paris. Sună încântător, nu? Luminile stradale strălucitoare, ferestrele frumos decorate, abundenţa sărbătorii – Parisul pare mult mai frumos în timpul Crăciunului. Oamenii înşişi, parizienii sunt mai fericiţi, există un sentiment de sărbătoare peste oraş, care nu este prezent în restul anului, este un moment fericit.

Oraşul se îmbracă în haine de Sărbătoare

fustany lifestyle living tranneta s travels paris in christmas champs jpg jpeg

În jurul Crăciunului, chiar şi o lună sau două înainte, oraşul, cunoscut şi ca oraşul luminilor, începe să îmbrace haine de Sărbătoare - copacii, vitrinele, străzile – sunt decorate cu luminiţe. Una dintre cele mai impresionante zone este Champs Elysees, unde toţi copacii până la Arcul de Triumf sunt acoperiţi cu luminiţe.

Târgul de Crăciun

header image fustany lifestyle living tranneta s travels paris in christmas champs elysees jpg jpeg

Aceste târguri au originea în Germania, dar ele au loc şi în multe alte ţări. Târgul de Crăciun de la Paris se deschide în luna noiembrie, aşa că, chiar dacă vizitezi oraşul înainte de Crăciun, vei avea ocazia să mergi să-l vezi. În pieţe ca Champs Elysees, Saint Germain des Pres, Hotel de Ville, Trocadero, la Defense şi multe alte locuri vei găsi lucrări de artă, bijuterii, meşteşuguri, jucării, dulciuri delicioase şi mâncare. Va fi rece, dar te poţi încălzi cu nişte vin roşu fierbinte.

Crăciunul de Catedrala Notre Dame de Paris:

fustany lifestyle living tranneta s travels paris in christmas notres dames jpg jpeg

Ziua de Crăciun începe cu bătutul clopotelor, care se vor auzi pe tot parcursul zilei, ele marcând chemarea la masă. Chiar dacă nu ajungi la masă, trebuie să vizitezi Catedrala Notre Dame, mai ales pentru a vedea bradul de Crăciun.

Sfaturi generale:

Multe restaurante vor fi închise în ziua de Crăciun, deoarece Crăciunul în Franţa este despre familie, aşadar rezervările trebuie făcute pentru 24 decembrie dacă vrei să te bucuri de o cină cu cele mai gustoase mâncăruri.