Popas în Nordul Olteniei

1 47876 original jpg jpeg

Te-ai gândit să incluzi Valea Oltului în planurile tale de călătorie? Vei descoperi aici peisaje de o frumuseţe nebănuită. Iar dacă tot eşti aici, nu rata şi alte locuri din judeţul Vâlcea. Noi îţi spunem care!

Oricât vei călători,n-o să poţi uita uşor zona Vâlcei,unde natura îţi dezvăluie peisaje sălbatice. Drumul prin judeţ te poartă prin sate vechi,cu case tradiţionale,cu prispe micuţe,ca în poveşti.

Nu uita să-ţi îndrepţi paşii şi către oraşul Horezu,situat pe drumul care leagă Râmnicu Vâlcea de Târgu Jiu,unde este „raiul” meşterilor populari. Vei găsi o sumedenie de vase din lut,foarte frumos ornamentate.

Pentru nişte amintiri unice,e musai să treci graniţa judeţului,prin Cheile Olteţului. Trecerea printre pereţii înguşti de stâncă te va copleşi de emoţie,iar susurul râului Olteţ îţi va reda liniştea.

Mănăstirile,alinare pentru suflet

Parcă niciunde nu-ţi descarci sufletul de griji mai bine ca la Mănăstirea Cozia,situată la20 km de Râmnicu Vâlcea. Fiecare colţişor este încărcat de istorie şi de energie pozitivă. Ascunsă între Muntele Cozia şi apele line ale Oltului,stă o altă oază de linişte,Mănăstirea Turnu.

Aici,îţi vor plăcea cu siguranţă chiliile mici unde,în vremuri de mult uitate,locuiau călugării. Dacă tot eşti în zonă,fă un popas şi la Mănăstirea Ostrov,construită între apele Oltului.

La doar 18 kilometri de Râmnicu Vâlcea se află staţiunea Călimăneşti-Căciulata,renumită pentru apele minerale. Ca să-ţi întăreşti organismul,îţi va prinde bine o cură internă,de o zi,două,cu ape sulfuroase,cu calciu şi cu magneziu.

Dacă ai nevoie de relaxare,mergi la Băile Govora. Tot aici poţi face împachetări cu nămol,dacă te supără reumatismul,iar la Băile Olăneşti te poţi opri la unul dintre „izvoarele de aur” din staţiune,cu ape care tratează boli de stomac,de rinichi sau unele alergii.

Cea mai convenabilă ofertă

În staţiunile Călimăneşti şi Olăneşti,poţi cumpăra bilete şi prin programul „O săptămână la munte“,tariful pentru cinci nopţi de cazare fiind de 158 de lei la un hotel de două stele şi de 258 de lei la un hotel de trei stele. Oferta este valabilă până pe 23 decembrie.

Foto:Agerpres,AH