Portugalia – ţara pe care trebuie să o vizitezi vara

1 81087 original jpg jpeg

Dacă ai început deja să te gândeşti la concediul din vară şi încă nu ştii unde o să pleci, ar trebui să ştii că la mare căutare în acest an este Portugalia. Cum ţi se pare această destinaţie?

Cu un climat blând şi cu mai mult de 3.000 de ore de soare pe an, cu 850 de kilometri de plaje extrem de frumoase şi o cultură valoroasă, acestea sunt câteva dintre aspectele care fac Portugalia o destinaţie uimitoare. Şi dacă eşti o iubitoare de mâncare bună, află că cea mai vestică ţară din Europa continentală are influenţe din bucătăria mediteraneană, bogată în arome de tot felul.

Iată ce trebuie să vezi în Portugalia:

Oraşul Porto

Situat în nordul Portugaliei, pe malul râului Douro, Porto este al doilea oraş ca mărime al ţării şi unul dintre cele mai vechi oraşe europene. Centrul oraşului Porto a fost inclus în patrimoniul UNESCO în anul 1996. Peisajele sunt absolut superbe, iar unul dintre produsele Portugaliei apreciate la nivel mondial este Vinul de Porto. Numele său este inspirat din faptul că stătea închis în pivniţele din oraşul-soră a Porto-ului, Villa Nova de Gaia, care este situat peste râu. De asemenea, la mare căutare de turişti sunt castelele şi bisericile.

Centrul Portugaliei

În interiorul ţării există munţi şi sate de granit şi şist. Serra da Estrela, cel mai înalt vârf din Portugalia continentală, este steaua munţilor, cu peisajele sale nesfârşite şi lagune glaciare. De asemenea, frumuseţea naturii poate fi descoperită prin drumeţii în zone precum Lousa, Acor şi Caramulo.

Lisabona

Aleasă frecvent ca una dintre cele mai frumoase destinaţii din Europa, capitala Portugaliei este un oraş vechi, cu istorie şi vestigii ale trecutului şi totuşi, în acelaşi timp cosmopolit, multicultural, plin de cultură şi viaţă. De la zonele istorice şi de patrimoniu, de la Baixa Pombalina până la Belem, până la cea mai nouă parte a oraşului - Parque das Naçoes cu podul Vasco da Gama (cel mai lung din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume), cartierele caracteristice Alfama, Mouraria, Se şi Bairro Alto, cu străduţele lor strâmte, case vechi de secole şi magazine tradiţionale, Lisabona este întotdeauna surprinzătoare.

Algarve

Cu o coastă care se întinde pe 230 de kilometri, peste 130 de plaje, plajele din Algarve sunt în mod constant clasate ca fiind unele dintre cele mai frumoase plaje din lume şi considerate a fi cea mai bună destinaţie de plajă din Europa, potrivit World Travel Awards. Cu o gamă largă de sporturi nautice pe mare, temperaturile uşoare şi terenuri de golf, Algarve oferă, de asemenea, experienţe gastronomice.

Azore

În mijlocul Atlanticului, noile insule mici surprind cu peisajele lor uimitoare. Insulele Azore sunt un arhipelag de o frumuseţe rară, plin de tradiţie şi istorie, cu o mulţime de activităţi de agrement pentru întreaga familie, atât pe uscat cât şi pe mare. În Sao Miguel, cea mai mare insulă din municipiul Ponta Delgada, trebuie să vizitezi lacurile vulcanice incredibile - Sete Cidades, Fogo şi Furnas.