Precauţii pentru o vacanţă de iarnă reuşită

1 48143 original jpg jpeg

Vrei să pleci împreună cu cei dragi la munte în această perioadă? Foarte bine, căci poţi profita de reducerile de sezon pe care le oferă acum agenţiile de turism. Iată şi câteva sfaturi ca să ai o vacanţă ferită de neprevăzut!

Dacă n-ai plecat la munte de Crăciun sau de Revelion,acum e momentul pentru o mică excursie împreună cu familia. Alege-ţi o destinaţie ieftină şi pregăteşte-ţi bagajele!

Cei mici vor fi cei mai fericiţi! Înainte de toate însă,ar fi util să-ţi iei câteva precauţii,ca să ai într-adevăr o vacanţă reuşită.În rucsac,trusa de prim ajutor

După ce ai stabilit unde vă veţi petrece mica vacanţă,este bine să faci şi o listă cu lucrurile necesare.

Din rucsac n-ar trebui să-ţi lipsească trusa de prim ajutor,termosul în care vei pune ceai cald (o bună hidratare ajută corpul să se încălzească şi să te protejeze mai uşor de frig) şi echipamentul pentru iarnă.

Atât cei mici,cât şi adulţii trebuie să se îmbrace cu haine din materiale rezistente şi care să‑i ferească de temperaturile scăzute.

În privinţa echipamentului,trebuie să te asiguri că ai încălţămintea potrivită şi un costum de schi sau haine călduroase.

Acestea trebuie să fie impermeabile şi bine căptuşite. Pe dedesubt,îmbracă-te întotdeauna cu haine lejere,care să-ţi asigure libertate de mişcare.

Dacă mergi la schi sau la patinoar,ai nevoie de o cască potrivită,de genunchiere,cotiere şi de mănuşi cu protecţie pentru încheieturi.

Dacă închiriezi patine sau clăpari,trebuie să fie fix pe măsura ta (îţi oferă stabilitate în timp ce schiezi sau patinezi) şi niciodată măsuri mai mari.

Ochelari şi creme pentru protecţie

Din echipament nu trebuie să-ţi lipsească nici ochelarii de protecţie. Te feresc de zăpadă şi de vânt,dar şi de razele puternice de soare,pentru că au filtru contra razelor ultraviolete.

În plus,înainte de a pleca la schi,este bine să aplici pe faţă o cremă cu protecţie UV. Te va ajuta să-ţi fereşti tenul de soarele puternic de la munte.

Alege numai pârtiile special amenajate

Prima condiţie ca să te fereşti de accidente la schi este să alegi doar pârtiile amenajate. Cei mici pot începe să schieze de la vârsta de patru ani,sub supravegherea atentă a unui instructor.

Săniuşul poate fi alternativa mai ieftină a schiului,la fel de tentant,dar şi la fel de riscant,când nu este practicat în locuri sigure şi cu echipament adecvat.

Sfat

Copiii trebuie echipaţi pentru sporturile de iarnă,cu cască,genunchiere şi ochelari de soare.