Salinele, noi atracţii turistice

1 48107 original jpg jpeg

Vrei să pleci la sfârşit de săptămână într-un loc inedit? Alege salinele româneşti, unde te poţi bucura de un peisaj deosebit şi de câteva ore de... sănătate.

Este greu să treci pe lângă o salină fără să fii tentat să-i afli secretele şi legendele care au făcut-o să apară pe harta turistică a României.

Săpate în munte,aflate la câteva sute de metri adâncime,salinele te uimesc cu frumuseţea lor. Fiecare dintre cele cinci saline româneşti,Slănic Prahova,Tg. Ocna,Praid,Cacica şi Turda,este un loc de relaxare,dar şi de tratament,pentru cei care suferă de afecţiuni respiratorii.

Praid,salina unde te relaxezi

Aflată la poalele Munţilor Ghiurghiului şi la 9 km de Sovata,salina de la Praid îi atrage pe toţi turiştii ce vor să-şi petreacă vacanţa pe meleagurile harghitene.

Aflată la 120 m adâncime,ea se întinde pe 1.300 de metri,iar când îi cobori pragul,ai parte de tot confortul:baze de tratament,cafenele,locuri de distracţie şi chiar şi o capelă retrasă,unde te poţi ruga. Mai poţi vizita şi un muzeu al minei de sare,o bibliotecă şi o galerie a vinurilor,unde poţi degusta tot soiul de licori.

La Turda,cea mai veche salină românească

Atestată încă din secolul al XIII-lea,salina Turda este cea mai veche din România. Cele trei mine (Rudolf,Ghizela şi Terezia) şi Galeria Franz Iosef îţi oferă o multitudine de posibilităţi de distracţie.

În Mina Rudolf,există o sală de concerte,teren de sport,bowling,minigolf,dar şi o gondolă imensă. În Mina Terezia,se află celebra cascadă de sare pe peretele nordic,cascadă ce s-a format prin depunerea sării din soluţia salină care se prelingea din galeriile romane.

Slănic Prahova-cea mai mare salină europeană

Aflată pe drumul ce duce de la Cheia la Braşov,salina din Slănic este o bază de tratament de renume european. Aflată la 210 m adâncime,cu o suprafaţă de 78.000 mp,este cea mai mare salină din Europa.

Dacă suferi de boli respiratorii,aerul de acolo are proprietăţi vindecătoare,fiind bogat în ioni de natriu. În afară de baza de tratament,poţi admira statuile sculptate în sare,îi poţi lăsa pe cei mici să se bucure de locurile de joacă sau poţi lua masa în restaurantul de aici.

La Tg. Ocna,loc de tratament şi de relaxare

Situată la doar 15 km de Oneşti,salina de la Tg. Ocna reprezintă un inedit punct de atracţie,de relaxare şi,nu în ultimul rând,un veritabil centru de tratament al bolilor respiratorii.

Aflată la 200 m adâncime,această salină este un loc perfect de a-ţi petrece timpul cu familia:terenuri de fotbal,baschet,tenis de masă,de câmp.

Te poţi ruga la mica biserică Sf. Varvara,îţi poţi cumpăra suveniruri de la magazin şi chiar poţi savura tradiţionalele mâncăruri moldoveneşti în restaurantul de aici.Recente

Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg
Prajitura mozaic cu biscuiti Sursa foto shutterstock 2017645007 jpg
avocado jpg