Staţiuni de iarnă din Carpaţi

1 79324 original jpg jpeg

Turiştii apreciază pitorescul staţiunilor noastre montane. În timp ce românii pleacă la schi în alte ţări, străinii vin în România să se distreze. Iată care e topul celor mai căutate staţiuni de iarnă de la noi şi din Europa.

Poiana Braşov, cel mai mare domeniu schiabil

Preferata turiştilor străini se află la poalele munţilor Postăvaru, la o altitudine de 1030 de m. Are cel mai mare domeniu schiabil din România. Aici se găsesc 12 pârtii de schi (pârtie olimpică, pârtii pentru coborâre şi slalom uriaş, trambuline), lac, săniuş, patinoar. Mai e dotată cu telecabine, telegondolă, 7 teleschiuri şi zăpadă artificială. Restaurantele locale oferă delicioasele mâncăruri tradiţionale, prezentate într-o atmosferă inedită.

Păltiniş, farmecul vacanţelor de altădată

La 25 km de Sibiu, la o altitudine de 1.442 de metri, acolo unde e zăpadă trei sferturi din an, Păltiniş îşi aşteaptă vizitatorii etalând farmecul său inconfundabil. Este cea mai veche staţiune din România şi una din cele mai pitoreşti. E dotată cu o pârtie de schi, un telescaun şi baby-lift. În apropiere, la Biserica Schitul, se află mormântul lui Constantin Noica. De reţinut că lăcaşul adăposteşte un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul.

Vatra Dornei, schi şi ape minerale

Se află în Depresiunea Dornelor, la 112 km de Suceava şi la o altitudine de 802 m. Există pârtie de schi, teleschi şi babyschi. Vara, se poate face rafting (vâslire pe ape repezi) şi se poate plana cu parapanta peste râul Bistriţa. Staţiunea mai este cunoscută pentru izvoarele de apă minerală Poiana Negri şi Floreni.

Rânca şi lacurile glaciare

E o staţiune turistică în curs de dezvoltare, aflată într-o zonă superbă din judeţul Gorj, la poalele munţilor Parâng (la 1650 m). Turiştii sunt atraşi de traseele montane, de spectaculoasele lacuri glaciare sau de acumulare, care oferă privelişti de vis. Rânca are 3 pârtii de schi cu zăpadă artificială şi nocturnă.

Arieşeni şi Roşia Montană

E situată la 100 de metri altitudine, în Munţii Bihor, judeţul Alba. Are 4 pârtii naturale, cu teleschi şi instalaţie de nocturnă. Aici, sezonul de schi durează 6 luni. Ca obiective turistice, musai de vizitat în zonă sunt Gheţarul Scărişoara, Peştera Urşilor, Cetăţile Ponorului şi arhitectura unică a localităţii Roşia Montană.

Sursa foto: viziteaza-romania.comRecente

Paturile ponderate stimuleaza melatonina Sursa imagine shutterstock 751827643 jpg
dinți, zâmbet sursa  shutterstock jpg
ClickPentruFemei (1) (10) jpg
Ce simptome da boala streptococica Sursa imagine shutterstock 2178458807 jpg
vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil sursa  Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021 sursa  Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg