Unde-ţi trimiţi copilul în vacanţă

1 50568 original jpg jpeg

Când vine vorba despre tabăra copilului, ai de făcut o alegere dificilă. Ofertele sunt multe, iar propunerile tale trebuie să-i fie pe plac beneficiarului.

Nu mai este mult şi vine vacanţa mare. Copilul deja bifează-n calendar fiecare zi de şcoală şi nerăbdarea lui creşte cu cât zilele libere sunt mai aproape. Te roagă dis-de-dimineaţă şi seară de seară să-l trimiţi într-o tabără?

Dacă începi să cauţi oferte pe internet,vei descoperi că sunt multe şi variate. Agenţiile se bat în pachete care mai de care mai atractive,la Bran,Predeal sau la Piatra Craiului.Dacă preferă muntele...

În vara lui 2011,parcă toate taberele s-au mutat la munte. A trecut vremea Năvodarilor care-ţi amintesc de copilăria ta. Staţiunile de munte vin cu condiţii excelente de cazare şi cu o gamă largă de activităţi. Copiii stau în ­camere de două sau de trei paturi şi au la dispoziţie terenuri de tenis,tiroliene sau se pot căţăra pe munte sub supravegherea instructorilor.

Citind pe internet despre taberele acestei veri,vei descoperi că toate au o tematică foarte clară. Ca să nu greşeşti,întreabă-ţi copilul. Află ce activităţi l-ar interesa. Ţine cont de personalitatea lui.

Unui ­copil retras îi poate prinde bine o tabără de supravieţuire,în care se lucrează în echipă şi unde se leagă repede prietenii.

Dacă fiul tău are o pasiune pentru fotografie,cultivă-i-o! Într-o tabără de fotografie,va învăţa să facă poze de la profesionişti. Fetiţa ta iubeşte culorile şi spune că vrea să fie pictoriţă?

4366ad5cedb36a7409f8f94021844539 jpg jpeg

Oferă-i şansa să facă ce-i place într-un atelier de creaţie în mijlocul verii. O tabără nu mai înseamnă doar distracţie,ci şi studiu de voie.

E drept,copiii nu mai sunt ­cazaţi în camere cu igrasie ca pe vremuri şi nu mai dorm în paturi suprapuse.

Organizatorii se străduiesc ca elevii să nu se plictisească nici măcar un minut. Programul unei tabere este minuţios pus la punct. Activităţile sunt variate:de la limbi străine,la echitaţie.

Nu lipsesc traseele de Mountain Bike,expediţiile turistice,relaxarea la piscină,Paintballul. Dar costă! Un sejur de şapte zile îl vei găsi cu greu sub 800 de lei.

De regulă,o tabără costă în jur de 1.000 de lei. În preţ sunt incluse transportul,cazarea,trei mese pe zi şi materialele didactice,în cazul taberelor tematice.

4366ad5cedb36a7409f8f94021844539 jpg jpeg

La întoarcere,­copilul primeşte fotografii şi diverse suveniruri. Grăbeşte-te,înscrierile se fac din timp!

Mai trebuie să ştii că în unele tabere sunt primiţi şi părinţi,iar locurile pentru ei nu sunt cu mult mai scumpe faţă de cele pentru copii.

În plus,multe agenţii caută voluntari care să însoţească grupurile împărţite pe serii de vârstă.

Mic calendar al taberelor

Dacă deja îi faci copilului programul de vacanţă şi stabileşti când să-l trimiţi la bunici,când să-l iei cu tine în concediu şi când să plece în tabără,citeşte scurta selecţie de mai jos! Mai multe tabere găseşti pe www.tabere-vara.info

Câteva idei pentru părinţi

-10 iulie-16 iulie (copii 8-12 ani)

-31 iulie-6 august (12-18 ani)

-26 iunie-1 iulie

-31 iulie-5 august

-28 august-3 septembrie

-3 iulie-9 iulie

-19 iunie-25 iunie

-14 august-20 august