Vacanţă de vis cu bani puţini: trucuri şi sfaturi

1 75664 original jpg jpeg

Ai plănuit din timp vacanţa, ai strâns bani, iar acum numeri zilele până la concediu. Dacă ai totul pregătit şi abia aştepţi să te relaxezi, nu strică să afli şi câteva trucuri de a cheltui mai puţin atunci când eşti plecată.

Fă economie la mâncare

Dacă ai ales ca destinaţie un oraş încărcat de istorie sau un loc exclusivist, nu te arunca să mănânci numai la cele mai scumpe restaurante. Este cunoscut faptul că, de cele mai multe ori, preţurile în restaurante cresc, mai ales în perioada de sezon. Este important să te gândeşti de ce ai ales această vacanţă şi pe ce vrei să cheltuieşti banii: mâncare sau experienţe de neuitat? Totuşi, ca să te înfrupţi şi din preparatele tradiţionale ale unei ţări, alege să cumperi produse din supermarket şi să le deguşti. În acest fel, vei economisi câţiva bani şi vei avea ocazia să mănânci tot ce îţi pofteşte inima.

Nu lua multe suveniruri

E bine să aduci şi câteva amintiri celor dragi din vacanţa ta, însă nu te arunca la orice obiect lipsit de importanţă, care pe deasupra, mai e şi foarte scump. Axează-te pe lucruri mici, dar cu o anumită utilitate şi fă-ţi timp, măcar seara, să colinzi mai mult magazinele, pentru a compara preţurile. Dacă nu eşti o persoană foarte organizată, fă o listă cu persoanele cărora intenţionezi să le oferi un suvenir şi fixează-ţi o sumă pe care vrei să o cheltuieşti.

Fă cumpărături singură

Dacă eşti în vacanţă alături de prieteni sau de persoana iubită, încearcă să nu te laşi influenţată de gusturilor lor şi să cumperi cât mai multe lucruri, care în final, e posibil ca ţie să nu îţi placă. Alege să mergi singură în magazine şi să te încrezi în propriile gusturi. În acest mod, nu vei fi tentată să dai vina pe alţii dacă ai achiziţionat ceva care nu te reprezintă.

Bani de buzunar pentru fiecare zi

Fixează o sumă pe care ţi-ai propus să o cheltuieşti în fiecare zi de vacanţă şi încearcă, pe cât posibil, să nu o depăşeşti. Dacă vei cheltui banii într-un mod raţional, e posibil să îţi rămână câţiva şi la întoarcerea acasă. Asta nu înseamnă că trebuie să fii lacomă, ci doar să păstrezi mereu o rezervă, din caz că apare ceva neprevăzut.

Optează pentru o vacanţă low cost

Atunci când vrei să ai grijă de portofelul tău, vacanţele low cost sunt o idee excelentă. Tot ce trebuie să faci este să urmăreşti din timp ofertele de avion şi de cazare ale companiilor, care pot avea oferte în jumătate faţă de preţul normal. De asemenea, trebuie să ştii exact dacă vei fi liberă în perioada respectivă, pentru a putea să te bucuri de vacanţă alături de familie.