Vrei să călătorești ieftin? Află ce orașe poți vizita într-un weekend prelungit în Europa?

Europa are multe orașe frumoase care te așteaptă. Te întrebi care sunt cele mai bune destinații din Europa de Est de vizitat într-un week-end prelungit de în 3-4 zile?

image

Aceste destinații pot fi:

Praga

Toți știu că Praga este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa în care poți merge pentru un weekend! Capitala cehă oferă într-adevăr un centru istoric frumos și bine conservat, care poate fi vizitat ușor pe jos, precum și diverse monumente, biserici, muzee etc.

Praga este, de asemenea, o destinație romantică în Europa! Cu străzile sale pietruite, grădinile și priveliștile sale frumoase, este un loc minunat pentru a petrece un weekend romantic în Europa, fără a sparge banca! Poți procura bilete avion Bucuresti spre Praga la prețuri reduse, analizând ofertele mai multor companii aeriene într-un singur loc pentru a compara prețurile. Acum poți beneficia de opțiuni de plată convenabile pentru tine (inclusiv plăți amânate și rate) pentru ofertele tuturor companiilor aeriene.

În Praga, poți:

 • face o plimbare în centrul său medieval
 • traversa faimosul Pod Charles și statuile sale
 • vizita diferitele clădiri care alcătuiesc castelul său
 • descoperi vechiul cartier evreiesc, cu superba sa sinagogă
 • să te plimbi de-a lungul râului, etc.
image

Budapesta

Mai mare decât Praga, Budapesta oferă o față mai puțin intimă (practic, mai puține străzi pietruite și pietonale), dar te va ține ocupat pentru un weekend prelungit într-o capitală europeană. Poți, desigur, să te plimbi de-a lungul Dunării sau să faci o plimbare cu barca, dar poți urca și pe dealul Buda pentru a descoperi cartierul vechi și a admira priveliștea orașului. Printre celebrele monumente de vizitat, te așteaptă Parlamentul, sinagoga (printre cele mai mari din Europa) și bazilica Sfântul Ștefan. totodată, în cele 3 zile petrecute în Budapesta, vei avea ocazia să te bucuri și de faimoasele băi termale pe care le oferă capitala Ungariei.

Cracovia

Polonia nu este neapărat țara la care te gândești cel mai mult atunci când te întrebi unde să mergi în Europa pentru un weekend sau trei zile. Cu toate acestea, această țară mare, cu 40 de milioane de locuitori, are câteva orașe care merită vizitate, ideale pentru o excursie de 2 sau 3 zile și ideale pentru cei care călătoresc cu buget redus! Poți beneficia de bilet avion Cluj spre Cracovia la prețuri reduse, pentru un city break memorabil.

Cracovia este într-adevăr una dintre destinațiile ideale pentru a petrece 3 zile în Europa!

aici poți:

 • descoperi frumosul său centru istoric, cu o piață mare
 • vizita castelul Wawel și basilica acestuia
 • să te plimbi prin vechiul cartier evreiesc cu sinagogile sale, etc.

Dacă un weekend este suficient pentru a vă bucura de oraș, în 3 zile sau mai mult poți vizita lagărul Auschwitz sau uimitoarele mine de sare Wieliczka. 

Cracovia este un oraș la scară umană, cu o arhitectură frumoasă, prețuri mici și o gastronomie plăcută! Ideal pentru un sejur romantic, familie sau prieteni.

image

Riga

Capitala letonă este preferata multor turiști, și pe bună dreptate. Riga oferă un amestec savuros între arhitectura nordică și cea rusă!

Centru istoric al orașului Riga amintește puțin de Stockholm, iar bisericile ortodoxe foarte frumoase din afara centrului atrag și mai mulți vizitatori!

Riga este, de asemenea, una dintre capitalele Art Nouveau, acest stil foarte special de la sfârșitul secolului al XIX-lea până la începutul secolului al XX-lea. Și, ca peste tot în statele baltice, orașul nu este foarte dens, oferă multă verdeață și case mici din lemn imediat ce ieși din centru. 

Roma

Italia este una dintre țările preferate ale multora! Are un patrimoniu excepțional și o mâncare bună. desigur, într-un week-end prelungit merită să vizitezi capitala acesteia.

Roma, orașul etern, una dintre cele mai frumoase capitale din Europa. Este poate chiar cel mai frumos oraș din Europa.

Colosseumul, forumul, Vaticanul, fântâna Trevi, toată lumea a auzit de ele! Roma este cu adevărat o destinație de neratat în Europa. s-ar părea că 3 zile nu sunt suficiente pentru a descoperi Roma, dar pot fi un bun început.

Așadar, dacă îți dorești o escapadă în Europa, nu rata aceste orașe pline de farmec și frumusețe!Recente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg