Trucuri pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume

1 76338 original jpg jpeg

Consumul zilnic de fructe şi legume proaspete este recomandat atât persoanelor sănătoase, dar mai ales, celor care suferă de diverse avitaminoze. Dar, te-ai gândit vreodată că acestea îţi pot pune sănătatea în pericol? Află care dintre ele conţin un nivel ridicat de pesticide şi cum să le speli corect înainte de a le mânca!

Este din ce în ce mai greu să mănânci sănătos. Deşi sunt alimente benefice sănătăţii, fructele şi legumele sunt tratate cu substanţe toxice. Te hrăneşti cu iluzia că mănânci sănătos, dar, de fapt, otrăveşti corpul cu chimicale extrem de nocive. 

Pentru a evita complicaţiile şi eventualele probleme de sănătate, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi practice de eliminare a pesticidelor din mâncare. 

Pesticidele din fructe şi legume – cum le poţi elimina? 

Mulţi cred că, prin simpla spălare cu apă a fructelor şi legumelor, pesticidele pot fi îndepărtate, dar spălarea numai cu apă nu este suficientă. 

Evită fructele şi legumele care arată impecabil. De asemenea, ocoleşte legumele şi fructele a căror coajă este îndepărtată pe alocuri, deoarece coaja este singura care protejează fructul propriu-zis de contaminarea cu pesticide. 

În cazul legumelor cu multe frunze, precum varza sau salata verde, se recomandă spălarea atentă a fiecărei frunze în parte şi îndepărtarea frunzelor de la suprafaţă. 

 Foloseşte apa caldă 

O spălare temeinică a fructelor şi legumelor în apă caldă te poate ajuta să scapi de unele substanţe toxice înainte de a le consuma. Astfel, prin spălarea cu apă rece, doar în jur de 75 până la 80% din reziduuri sunt îndepărtate. 

Apa cu sare 

O bună soluţie de îndepărtare a pesticidelor ar fi spălarea fructelor şi legumelor cu apă sărată. Astfel pot fi îndepărtate majoritatea reziduurilor provenite din pesticide care se află în mod normal la suprafaţă. Apa sărată te ajută să elimini cea mai mare parte a reziduurilor care există pe suprafaţa lor. 

Oţet sau suc de lămâie 

Un alt truc care te poate ajuta să scapi de chimicale este să speli fructele sau legumele cu oţet sau suc de lămâie. Trebuie doar să le scufunzi într-o soluţie cu 10% oţet şi 90% apă, pentru 15-20 de minute.

Descoperă alte trucuri utile pentru eliminarea pesticidelor din fructe şi legume pe clicksanatate.ro.



Recente

shutterstock 2150117627 jpg
Inele cu crema si fructe  Sursa foto shutterstock 2038354217 jpg
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg