Omletă cu spanac
Spanacul e vedeta sezonului, aşa că de ce să nu-l incluzi şi în omleta de dimineaţă?
Dificultate: medie
Preparare: 20’
1 omletă
Ai nevoie de:
Pentru omletă:
4 ouă
1 linguriţă de ulei
1 lingură de smântână
50 g brânză de capră
sare
piper
Pentru umplutură:
2-3 mâini de spanac
2 fire de ceapă verde
1-2 căţei de usturoi
ulei, pentru călit
Pentru ornat:
2 linguri caşcaval ras
câteva fire de pătrunjel tocate
1 morcov
Mod de preparare
Tai ceapa şi mărunţeşti usturoiul. Într-o tigaie căleşti ceapa şi când a devenit sticloasă, adaugi usturoiul şi ţii încă un minut, apoi spanacul curăţat, spălat şi scurs şi continui călirea 1-2 minute, apoi o dai deoparte.
Baţi ouăle cu smântâna, sare şi piper, după gust, adaugi brânza fărâmiţată. Încălzeşti 1 linguriţă de ulei şi torni omleta. Ţii pe focul mediu 3-4 minute, apoi o întorci cu grijă, ca să nu se rupă şi o mai ţii până se rumeneşte şi pe cealaltă parte. O transferi din tigaie pe platoul de servire, adaugi umplutura de spanac, îndoi pe jumătate, apoi o presari cu caşcavalul ras şi ornezi cu pătrunjel verde tocat. Serveşti omleta alături de fâşii de morcov crud.