Sfântul Anton, apărătorul de boli

1 47147 original jpg jpeg

Pentru catolicii din lumea întreagă, ziua de marţi este dedicată cinstirii Sfântului Anton de Padova, vindecătorul de boli trupeşti şi sufleteşti, cel care-i ajută pe toţi să treacă cu bine peste greutăţile vieţii.

Pe aceeaşi temă:

Sfântul Ciprian dezleagă de farmece

Sfânta Xenia,ocrotitoarea familiilor creştine

Ferdinand,cum se numea Sfântul Anton înainte de a se călugări,s-a născut în anul 1195 la Lisabona,într-o familie de catolici bogaţi. De mic,el a simţit chemarea lui Dumnezeu şi i-a uimit pe dascălii săi cu inteligenţa de care dădea dovadă. Mai târziu,a renunţat la toate bogăţiile familiei şi s-a dedicat slujirii lui Dumnezeu,devenind preot. Minunile săvârşite de Sfânt au făcut înconjurul lumii şi i-au atras numele de „Sfântul Lumii Întregi”.

A renunţat la avere pentru credinţă

Sfântul Anton de Padova a reuşit să îmblânzească inimile celor care nu credeau în Dumnezeu. Asemenea Mântuitorului,el a avut un drum plin de obstacole,dar nu s-a lăsat pradă ispitelor şi a predicat mulţimilor.

Legenda spune că mergând să predice Cuvântul Domnului,s-a lovit de indiferenţa oamenilor şi a chemat peştii din ocean să-l asculte. Când mulţimea a văzut că sute de peşti şi-au scos capetele din apă pentru a-l asculta,a recunoscut adevărata credinţă.Ajutor fiecăruia,după nevoie

Când te apasă o boală,este de ajuns să-i încredinţezi Sfântului Anton durerea ta şi-ţi va fi mai uşor să treci prin încercări. Minunile făcute de el sunt atât de multe,încât şi credincioşi aparţinând altor culte creştine trec pragul bisericilor catolice cu speranţa ca necazul lor să fie ascultat.

Sfântul îi însănătoşeşte pe toţi cei care aleargă la dânsul cu încredere,le dă ajutor călătorilor pe ape şi celor ameninţaţi de primejdii.

Marţea este ziua Sfântului Anton,fiindcă în cea dintâi marţi după moarte i-a fost mutat sicriul în biserica Preasfintei Fecioare Maria,din Padova. În acea zi,au avut loc o mulţime de vindecări minunate.

Toţi cei care s-au atins de mormântul Sfântului şi s-au rugat au dobândit binefacerile de care aveau nevoie. De atunci,a rămas obiceiul ca marţea să se facă rugăciuni către Sfântul Anton. Puterea moaştelor lui este mai mare dacă te rogi timp de nouă marţi.

O femeie din Bologna,care a născut un copil bolnav,l-a rugat s-o ajute. Sfântul i s-a arătat în vis,spunându-i să se roage timp de nouă marţi. A făcut cum i s-a spus şi rugăciunile i-au fost ascultate.

Crinul este simbolul faptelor sale

În tradiţia catolică,puritatea şi sfinţenia Sfântului Anton sunt reprezentate de crin,o floare imaculată precum îi sunt faptele. Printre cei care cred în tăria rugăciunilor către el se numără şi Mirabela B.,de 28 de ani,din Bucureşti. Ea povesteşte că este din nou sănătoasă datorită lui.

„Acum trei ani,mi-am pierdut vederea.Am fost la mulţimedici,dar mi-au tăiat orice speranţă. Şi totuşi,m-am rugat la Sfântul Anton. După câteva luni,în urma unei operaţii care părea fără rezultat,am început să zăresc câte ceva. Treptat,mi-am recăpătat vederea.”

Rugãciune către Sfântul Anton

La tine alergăm,Sfinte Antoane,care ai avut o inimă înflăcărată de dragoste către Dumnezeu şi către Aproapele. Spre tine ne îndreptãm plini de încredere,ca să mijloceşti harul pe care îl dorim din adâncul inimii. (spune dorinţa...).

Nu privi la nevrednicia noastrã,ci la slava lui Dumnezeu,care va fi preamãrit prin tine. În semn de recunoştinţã,vom cãuta sã ducem o viaţã conform învăţăturilor Sfintei Evanghelii şi să imităm virtuţile tale,ajutându-i pe cei săraci şi răspândind bine. Amin.



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg