7 sfaturi pentru o vacanţă mai ieftină în România

1 62635 original jpg jpeg

Vrei să-ţi rezervi o vacanţă în România, însă îţi doreşti să nu plăteşti foarte mult? Iată câteva ponturi care te-ar putea ajuta să ai o vacanţă cu un buget mai redus.

1.    Călătoriile în timpul săptămânii

Vacanţele la începutul săptămânii (în special în zilele de luni,marţi şi miercuri) sunt mai iefine,hotelierii fiind dispuşi să reducă preţurile pentru a-şi ţine hotelurile ocupate. 

2.    Rezervările online

Hotelurile şi pensiunile sunt prezente în mediul online,atât prin site-uri proprii de prezentare,cât şi prin intermediul site-urilor de rezervări online care sunt agregatoare de unităţi şi oferte de cazare,precum www.HotelGuru.ro-Cele mai multe dintre site-uri oferă discount-uri între 15-30% pentru rezervările online,faţă de rezervarea direct la recepţie. 

3.    Vouchere şi promoţii speciale

Preţurile pot scădea între 30 -50% în perioadele care nu sunt foarte aglomerate,iar hotelierii folosesc aceaste campanii pentru a-şi creşte gradul de ocupare şi pentru a se promova către baze de date de zeci de mii de pasionaţi de turism. Pentru românii care urmăresc frecvent site-urile de rezervări şi au bani în permanenţă pe cardul bancar,varianta voucherelor se poate dovedi extrem de eficientă. Site-ul HotelGuru.ro,de exemplu,vinde la fiecare două săptămâni câteva zeci de astfel de vouchere de cazare la diferite hoteluri,prin promoţii fulger care includ uneori şi demipensiune sau acces la SPA şi alte servicii.

4.     Rezervări pentru grupuri mari

Călătoriile în grupuri mari sunt mai accesibile la preţ şi de multe ori hotelierii sunt dispuşi să facă oferte speciale pentru grupurile importante. De cele mai multe ori,agenţiile de turism specializate pe turism corporate sau MICE sunt cele care negociază discounturi importante pentru astfel de grupuri. 

5.    Abonarea la newslettere

E-mail marketingul este o metodă eficientă pentru a afla din timp despre reducerile pentru pachete de turism,iar dacă eşti abonat la astfel de newslettere poţi economisi timp şi bani. De obicei,site-urile specializate în rezervările de cazare online îşi anunţă în primul rând abonaţii despre noile oferte şi reduceri. 

6.    Rezervă din timp şi fii flexibil cu datele de cazare

Este foarte important să rezervaţi cazarea cu cât mai mult timp înainte. Hotelurile oferă preţuri mai bune sau upgrade la camere mai bune pentru cei care ştiu ce îşi doresc şi care îşi planifică vacanţa cu mai mult timp în avans. Motivele sunt legate în special de cash-flow,iar pentru hotelieri este deosebit de important să ştie că se pot baza pe nişte venituri sigure,chiar dacă acestea sunt mai mici. În ceea ce priveşte perioadele de cazare,dacă nu suntem legaţi de un anumit eveniment,este util să fim flexibili în alegerea datei de check-in,flexibilitatea putându-se transforma în economii substanţiale.

7.    Urmăreşte ofertele last-minute

Internetul oferă posibilităţi care acum 10 ani păreau imposibile,acesta fiind şi motivele pentru care turismul a crescut atât de mult la nivel mondial în ultimul deceniu. Online este extrem de simplu să urmăreşti în permanenţă inclusiv ofertele last-minute pe care hotelierii le fac frecvent pentru a-şi umple camerele de turişti. Există uneori oferte last-minute pentru cazare chiar şi la 30-40% din preţul iniţial de cazare.

Pont:HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.700 de unităţi de cazare din România,din totalul celor 127.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă,afişate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni,cât şi la hoteluri de 5 stele.



Recente

Mira jpg
Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg