Locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti

1 63912 original jpg jpeg

Vara este anotimpul perfect pentru a evada în natură, pentru a te bucura de aer curat, de verdeaţă şi să-ţi încarci bateriile pentru zilele de muncă. Iată doar câteva locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti.

Capitala ţării are numeroase obiective turistice,însă şi în jurul ei există atracţii care-i pot face pe localnici să se simtă ca nişte turişti,deşi sunt doar la câţiva kilometri de casă.

Locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti. Parcul Natural Comana

La doar 38 de kilometri de capitală se află o adevărată oază verde,Parcul Natural Comana. Departe de claxoanele maşinilor,de poluare,praf şi agitaţie turiştii se pot relaxa în aer liber,ascultând doar ciripitul păsărelelor şi foşnetul crengilor în bătaia vântului. Aici se pot bucura să vadă numeroase specii de păsări şi peşti,care trăiesc pe Balta Comana,de o frumuseţe asemănătoare cu cea din Delta Dunării. Turiştii se pot plimba cu barca,pot face picnic,pot vizita Mănăstirea Comana,iar cei cu spirit de aventură se pot întrece în Parcul de Aventură Comana,unde se pot da cu tiroliene.

Locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti. Palatul Mogoşoaia

Tot în apropierea Bucureştiului se află unul dintre cele mai frumoase palate brâncovinene,Palatul Mogoşoaia.Turiştii se pot plimba pe aleile parcului englezesc sau pe marginea lacului,pot vizita palatul,unde se găseşte Muzeul Tradiţiei Aulice. Alte atracţii sunt Biserica Sf Gheorghe,capela Gh. Bibescu şi serele N. Bibescu,unde se află culturi floricole.

Locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti. Domeniul Ştirbey

Situat în Buftea,palatul Ştirbey atrage ca un magnet turişti în fiecare săptămână,indiferent de anotimp. Palatul a fost contruit de Barbu Ştirbey,iar de-a lungul timpului şi Regina Maria şi-a petrecut tinpul liber cutreierând aleile parcului ce înconjoară palatul. Intrarea la palat este gratuită,iar în parc vă puteţi plimba cu bicicleta,cu rolele sau puteţi juca badminton. Se poate vizita şi interiorul palatului,plin de piese de mobilier încărcate de istorie.

Locuri de vizitat în apropiere de Bucureşti. Ferma animalelor

Dacă vrei o zi în care să-i distrezi pe cei mici,atunci Ferma animalelor din comuna Pantelimon  este soluţia ideală. Copiii vor fi captivaţi de numeroasele specii de animale şi-şi vor dori să nu mai plece niciodată. Cai,măgăruşi,iepuri,ponei,ratoni,mistreţi sunt doar câteva dintre animalele care vă vor întâmpina. De asemenea,copiii se pot plimba cu poneii sau se pot da pe topogane în spaţiile de joacă special amenajate.



Recente

Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg
Ciorba de urzici cu pui  Sursa foto shutterstock 388196338 jpg
De ce sa nu bei suc de portocale dimineata  Sursa foto Pixabay fresh orange juice 1614822 1280 jpg
Tort cu biscuiti si caramel, Sursa foto shutterstock 1889440468 jpg
Imunitate jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 1132012664 jpg
clickpentrufemei ro (7) jpg
Paste din dovlecei cu chiftelute  Sursa foto shutterstock 1459898876 jpg
Atentie la capuse Cand sa apelezi la medic  Sursa foto Pixabay  ixodes ricinus 5260258 1280 jpg
Imagine clickpentrufemei jpg
Oatzempic jpg
Ți ai renovat bucătăria și ai nevoie de un frigider nou jpg
o femeie eleganta jpg