Muzee europene cu intrare gratuită

1 77297 original jpg jpeg

Atunci când mergi în vacanţă în străinătate, îţi doreşti să vizitezi cât mai multe locuri. Însă, explorarea ţărilor străine este costisitoare. Dacă eşti pasionată de artă situaţia se înrăutăţeşte din cauză că biletele de intrare în muzee sunt foarte scumpe. Află că, în Europa, există şi muzee cu intrarea gratuită:

Muzeul Naţional – Copenhaga, Danemarca

Muzeul Naţional al Danemarcei este un loc încărcat de istorie, pe care nu trebuie să îl ratezi când ajungi în Copenhaga! Acest muzeu expune cu mândrie artefacte din întreaga istorie a danezilor, cele mai vechi datând încă din Preistorie. Este perfect pentru a-l vizita împreună cu familia, deoarece Muzeu Naţional are un muzeu dedicat copiilor, unde micuţii se pot costuma în vikingi.

Muzeul Prado – Madrid, Spania

prado jpg jpeg

Muzeul Prado este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Madrid, fiind vizitat de peste 2 milioane de turişti anual. Muzeul conţine un număr impresionant de opere de artă, mii de picturi, sculpturi şi schiţe. Vizitând acest muzeu, vei avea ocazia să admiri opere ale unora dintre cei mai importanţi artişti europeni din toate timpurile: Goya, Velázquez, Bernini, Rubens, Bosch, Botticelli, Rembrandt.

Muzeul Berardo - Lisabona, Portugalia

berardo jpg jpeg

Dacă eşti pasionată de arta modernă, trebuie să vizitezi acest muzeu! Nu este un muzeu cu tradiţie, deoarece s-a înfiinţat recent, în anul 2007, însă merită toată atenţia ta! În acest muzeu vei putea admira opere de artă ale unor artişti de vază ai artei moderne şi contemporane, precum Picasso, Dali, Warhol, Pollock.

Muzeul Britanic – Londra, Anglia

british jpg jpeg

Muzeul Britanic este unul dintre cele mai vechi muzee din lume. Artefactele din colecţiile acestui muzeu ajung la impresionantul număr de 8 milioane de piese! Acest muzeu trebuie vizitat cel puţin o dată în viaţă! Vei avea ocazia de a admira artefacte din cele mai vechi timpuri, de pe întreg mapamondul.

Muzeul de Arte Frumoase – Nisa, Franţa

nice jpg jpeg

Când planifici o vacanţă în Nisa, cu siguranţă te gândeşti la cum te vei relaxa sub razele Soarelui, pe o plajă superbă. Însă, trebuie să ştii că Nisa găzduieşte numeroase muzee, printre care şi Muzeul de Arte Frumoase. În colecţia muzeului se află opere ale unor artişti reprezentativi pentru diverse curente artistice: Monet, Jean-Honoré Fragonard, Jan Brueghel cel Bătrân, Bronzino etc. Muzeul este găzduit în fostul conac al unei prinţese din Ucraina, impresionând prin interiorul din marmură şi grădinile sale elegante.

Surse imagini: en.natmus.dk , www.tripadvisor.com , www.traveldk.com , www.inexhibit.com , londonist.com , www.museuberardo.pt