Plănuieşti o vacanţă în Grecia? Uite ce trebuie să ştii!

1 71013 original jpg jpeg

Dacă este pentru prima dată când alegi să mergi în concediu pe una dintre minunatele insule ale Greciei, iată ce lucruri e bine să iei în calcul în momentul în care îţi plănuieşti vacanţa.

Peisajele şi obiceiurile greceşti încântă mulţi turişti an de an,la fel ca şi preţurile sejururilor care sunt accesibile tuturor. În cazul în care te-ai decis ca anul acesta să mergi în Grecia alături de familie sau de partener,experţii în turism îţi vin în ajutor cu câteva sfaturi extrem de importante. 

Ia-ţi bani suficienţi la tine

Unul dintre cele mai importante lucruri de care este bine să ţii cont în această perioadă sunt banii pe care îi iei cu tine în vacanţă. Din cauza problemelor financiare care au loc în Grecia,băncile nu permit extragerea unor sume mari de bani din bancomate,în special pentru locatori. Cu toate acestea,este indicat să ai la tine bani cash pentru tot sejurul,altfel previi apariţia unor situaţii mai puţin plăcute care îţi pot strica vacanţa.

Nu îţi lua multe bagaje

Evită să îţi iei bagaje prea grele,pentru că va fi destul de obositor să le cari,mai ales dacă hotelul în care te-ai cazat este situat într-un loc mai greu accesibil. Nu uita să pui în bagaj camera foto,ochelarii de soare,costumul de baie şi crema de protecţie solară. Dacă mergi în Grecia în septembrie,pune în bagaj şi câteva haine cu mânecă lungă pentru că nopţile pot fi destul de răcoroase.

Fă-ţi un plan de vacanţă

Caută pe internet atracţiile turistice pe care vrei să le vizitezi şi scoate-ţi la imprimantă hărţile necesare pentru a-ţi fi mai uşor să găseşti locurile în care vrei să ajungi neapărat. Evită să vizitezi prea multe insule,altfel în loc să ai parte de relaxare,te vei obosi mai mult decât este cazul. Cel mai bine este să te bucuri cât de mulţi poţi de locurile pe care le vizitezi,nu să simţi că eşti tot timpul pe fugă.

Alege cu atenţie hotelul la care te vei caza

Înainte de a-ţi rezerva o cameră la hotel,asigură-te că oferta este pe placul tău. Unele hoteluri nu au micul dejun inclus,în timp ce altele oferă servicii all inclusive,însă preţul acestora poate creşte destul de mult. Dacă mergi în vacanţă împreună cu copiii,asigură-te că locul în care vă veţi caza este potrivit pentru ei.