Gust mai intens

Dacă vei cumpăra boabe şi le vei măcina acasă,aşa cum făcea bunica ta,cafeaua va avea un gust mai puternic. Nu trebuie să faci asta zilnic,este de ajuns să râşneşti cafeaua pentru o săptămână şi s-o păstreziundeva,la loc uscat,într-un recipient care nu lasă aerul să pătrundă.

Un plus de savoare

Pentru o savoare aparte,iată un pont super:rupe o caramea îndouă-trei bucăţi şi pune-o în ceşcuţa cu cafea fierbinte. Amestecă pânăse dizolvă. Tot în cafeaua fierbinte poţi adăuga o pătrăţică deciocolată. Aceste trucuri sunt bune mai ales dacă îţi place cafeaua maidulce.

Cum păstrezi aroma

-Pentru un plus de aromă,adaugă în borcanul cu cafea,un vârf de cuţit de sare.
-Dacă faci cafeaua la ibric,poţi adăuga sarea în apa în care o fierbi.

Aşa e un deliciu

Când faci cafea la ibric,pune în apă,înainte să dea în clocot,unbeţişor de scorţişoară. Pentru cafeaua la filtru poţi presăra un prafde scorţişoară în ceaşcă,până nu se răceşte. Nucşoara,praful de cacaosau vanilia îi pot da şi ele un gust deosebit.

3 reţete grozave pentru dimineţi de neuitat

Cafea franţuzească

Ingrediente (pentru 4 porţii):1 ceaşcă de frişcă rece, 1/4 ceaşcă de zahăr brun,1 linguriţă de vanilie, 3 ceşti de cafea fierbinte
Preparare: Amestecă frişca şi zahărul. Împarte-o apoi în patru ceşti. Pune vanilia în cafea şi apoi toarn-o în ceşti. Serveşte-o pe loc, cât este fierbinte.

Cafea cu miere

Ingrediente (pentru 3-4 porţii): 2 ceşti de cafea,1/2 ceaşcă de lapte,4 linguriţe de miere,praf de scorţişoară, după gust
Preparare: Pune toate ingredientele la foc şi amestecă uşor, dar nu lăsa să dea în clocot. Serveşte imediat.

Cafea din Caraibe

Ingrediente (pentru 4 porţii): 4 linguriţe de cafeamăcinată fin,1/2 linguriţă de coajă de portocală rasă,uscată,1/4linguriţă praf de scorţişoară,1/4 linguriţă praf de vanilie,1/8linguriţă praf de cuişoare
Preparare: Amesteci bine toate ingredientele şi prepari cu ele cafeaua în mod obişnuit.