Cum mergi în vizită la un nou-născut

1 47360 original jpg jpeg

Venirea pe lume a unui copil este un prilej de mare bucurie pentru familie şi prieteni. Bineînţeles că vrei să-i feliciţi pe proaspeţii părinţi şi să vezi bebeluşul. Iată ce trebuie să ştii înainte de a merge în vizită!

Aşteaptă momentul potrivit!

Oricât de nerăbdătoare ai fi,lasă sătreacă minimum două săptămâni de la ieşirea din maternitate. Dă întâi untelefon,interesează-te care este starea de sănătate a mamei şi a copilului.Apoi află care este programul de masă şi somn al bebeluşului,ca să poţistabili când este momentul potrivit pentru vizită.

Un cadou util

De cele mai multe ori cadourile pentruun nou-născut constau în hăinuţe şi jucării. În funcţie de nevoile fiecăreifamilii (dacă eşti rudă sau prieten foarte apropiat,nu e deloc nepotrivit săîntrebi de ce anume ar avea nevoie mama sau copilul) sunt binevenite şi scuteceleabsorbante sau chiar umplerea frigiderului cu bunătăţi proaspăt gătite,ţinândcont că mama nu prea mai are timp de bucătărie.

Nu-i uita pe frăţiori

Dacă în familie există şi alţi copii,cumpără mici atenţii şi pentru ei. Un mic cadou îi va face să nu se simtă neglijaţi,mai ales că înaceastă perioadă toată atenţia celor din casă este îndreptată asuprabebeluşului. Uneori,faptul că le acorzi atenţie şi petreci puţin timp stând devorbă cu frăţiorul sau surioara mai mare le va demonstra că sunt la fel deimportanţi şi iubiţi pecum mezinul.

Limitează timpul vizitei

Chiar dacă pe vremuri petreceai ore înşir stând la taclale cu acum proaspăta mămică,ţine cont că ea este încă înrefacere,că bebeluşul îi consumă aproape toată energia,iar treburile casei-ce-a mai rămas din ea şi limitează timpul acordat vizitei la maximum o oră.Dacă micuţul dă semne că este flămând şi trebuie alăptat,cere-ţi scuze şiretrage-te discret,lasă-i pe cei doi să se bucure în tihnă de ora de alăptat.



Recente

Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg