Un fel de cheesecake, acest desert propus de gustarte.ro este pe cât de răcoritor şi uşor, pe atât de delicios. Se face cu biscuiţi digestivi, nu are multe calorii, iar gustul îţi va încânta simţurile.

Citeşte şi: Reţeta de Clătite în două culori

Ingrediente reţetă de prăjitură cu brânză şi piersici

  • 4 - 5 piersici (se pot folosi şi alte fructe de sezon, precum cireşe, caise, căpşuni, fructe de pădure)
  • O formă de 20 cm diametru, cu fund detaşabil

Pentru blat

  • 110 g biscuiţi digestivi, măcinaţi (aproximativ 8-10 biscuiţi)
  • 50 g unt topit, plus un pic suplimentar pentru ungerea tigăii
  • 2 linguri zahăr
  • Crema de brânză
  • 300 g de brânză de vaci
  • 200 ml de frişcă cu 33% grăsime
  • 200 g zahăr

Preparare reţetă prăjitură cu brânză şi piersici

Pentru a face blatul, amestecaţi bine într-un castron biscuiţii digestivi măcinaţi, untul topit şi zahărul. Cu o lingură, mutaţi pasta de biscuiţi la baza recipientului, apoi presăraţi ferm amestecul pe fundul recipientului ridicând un pic pe margini. Daţi la frigider pentru o oră.

Citeşte şi: Prăjitură cu iaurt şi mure, fără coacere, un desert delicios

Ţineţi frişca la frigider până la preparare: când blatul s-a răcit, începeţi prepararea cremei. Adăugaţi frişca rece într-un castron mare (e important să fie rece) şi folosiţi un mixer pentru a o amesteca cu zahăr, până la omogenizare. Puneţi într-un blender brânza de vaci şi adăugaţi câteva linguri de frişcă, apoi mixaţi amestecul până obţineţi o pastă. Adăugaţi crema de brânză astfel obţinută în frişca din castron şi amestecaţi din nou cu mixerul, până obţineţi o cremă omogenă şi pufoasă.

Adăugaţi crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelaţi, apoi decoraţi cu feli de piersică şi daţi iar la frigider. Se serveşte rece.