Foitaj cu legume

1 58571 original jpg jpeg

Îţi propunem un aperitiv uşor şi savuros, care va fi pe placul familiei tale. Găteşte-l şi tu în 4 paşi simpli!

Pentru o tavă,pentru umplutură ai nevoie de:1 ardei gras verde,1 ardei gras galben,1 ardei gras roşu,1 ceapă,1 praz,1 dovlecel,2 morcovi,3 linguri ulei,1 linguriţă sos de soia,iar pentru aluat ai necoie de un pachet de foitaj.

Pasul 1

a9bcd4a4515bc299c08212dd72ac0c31 jpg jpeg

Speli şi cureţi morcovii şi ardeii,apoi îi tai fâşii. Căleşti ceapa. Adaugi morcovii,laşi câteva minute şi pui ardeii. Laşi să se soteze. Cureţi dovlecelul şi prazul şi le tai bastonaşe. Pui bastonaşele peste legumele sotate,laşi 5 minute şi torni sosul de soia. Stingi focul şi dai deoparte.

Pasul 2

e0da54e5a38cfc4db2ad4e97fe03cc1c jpg jpeg

Tai foitajul în două. Iei o foaie şi-o întinzi bine cu sucitorul. Tapetezi o tavă cu hârtie de copt şi aşezi foaia. Cu ajutorul unei pensule o ungi cu ulei.

Pasul 3

bd355a1e647bc4d663e90788face96ce jpg jpeg

Pui legumele călite peste foitaj. Crestezi cealaltă foaie din loc în loc. Presari făina pe sucitor,rulezi foaia şi o derulezi peste umplutură.

Pasul 4

10dd1b791bf4e6866732da7c351fe9e3 jpg jpeg

Ungi cu ulei foaia crestată. Dai tava la cuptor până se rumeneşte foitajul.