Reţeta lui Adi Hădean pentru o zacuscă absolut delicioasă

1 64208 original jpg jpeg

Cu o mare bucurie am primit acceptul lui Adrian Hădean (celebrul jurat "MasterChef România” şi blogger culinar) de a le împărtăşi cititorilor noştri una dintre reţetele lui de zacuscă. Nu ne rămâne decât să sperăm că sunteţi dornici de a prepara această minunăţie culinară, cu care să vă delectaţi la iarnă.

A cam început sezonul “pusului pentru iarnă”. Conserve de toate felurile,în general din legume. Multe legume. Sunt ceva mai ieftine acum şi ştim cu toţii că-i momentul să facem provizii. Borcane,borcănaşe,sticle,pungi simple sau cu fermoar pentru congelator. Cam asta găseşti în supermarket sau la piaţă zilele astea. Dacă pentru recipiente e OK supermarketul,pentru legume e mai câştigător să mergi la piaţă. De exemplu,cu 60 de lei am cumpărat 17 kilograme de vinete şi 10 kilograme de ardei kapia. Acum sunt în congelator,stivuite frumos,după ce au fost coapte şi curăţate.

Reţetă străvecheAm luat reţeta (care nu-i nouă,e chiar străveche) de la un prieten şi m-am jucat puţin cu ea. Pentru 16 borcane de 370 de grame,plus câteva linguri de uns rapid pe pâine,am folosit 5 kilograme de vinete,3 kilograme de ardei kapia,3 kilograme de gogoşari,un kilogram de ceapă,o jumătate de litru de ulei,patru foi de dafin,o linguriţă de sare,20 de boabe de piper şi o jumătate de linguriţă de zahăr. Toate astea s-au scăldat în trei litri de bulion,adică suc de roşii cu pulpă (să fim înţeleşi).

Află de AICI cum se prepară delicioasa zacuscă.